Les reserves d’última hora podrien incrementar l’ocupació fins al 90% per Setmana Santa

Imatge d'arxiu

35 establiments hotelers obriran les seves portes durant la Setmana Santa a Calella, és a dir, el 64 per cent de les places hoteleres. Les previsions d’ocupació seran d’entre el 70 i el 80 per cent, tot i que les reserves d’última hora podrien fer créixer la xifra fins el 90 per cent.

Segons fonts de l’Oficina de Turisme de Calella, la previsió d‘ocupació es mou entre el 75 i el 80 per cent. Una ocupació que es podria incrementar fins al 90 per cent gràcies a les reserves d’última hora, tal i com reconeix la presidenta de l’Associació Turística, Isabel Mallol: “Normalment, i a última hora, s’arriba a omplir fins al 90 per cent degut a les reserves d’última hora i majoritàriament amb gent de proximitat, gent que encara no ha planificat les vacances i ho fa a última hora”.

El gruix de l’ocupació turística de la Setmana Santa es concentrarà des de Divendres Sant fins a Dilluns de Pasqua.

Imserso, baixa rendibilitat

En un altre ordre de qüestions, Isabel Mallol ha explicat que a Calella hi ha 4 hotels que complementen la seva oferta amb turisme provinent del programa de vacances per a la gent gran de l’Imserso. A les últimes setmanes els empresaris de la Costa Daurada han anunciat la possibilitat de deixar de contractar places de l’Imserso per la seva baixa rendibilitat. Mallol reconeix aquesta baixa rendibilitat tot i que destaca que a Calella la rebuda d’aquest tipus de turista es planteja com un complement: “Com a mínim 4 que nosaltres sabem que tenen Imserso però complementant amb altres grups. Sabem que l’Imserso paga preus molt econòmics i hem de tenir en compte que són pensions completes amb esmorzar, dinar i sopar i programes d’animació. Tot això fa que si no hi ha altres grups que ho complementi, en hotels petits és inviable. Si l’hotel és gran és com un complement perquè pot haver grups que paguen una mica més”.

L’Associació Turística de Calella va celebrar ahir dimarts al vespre la seva assemblea en què van marcar les línies per aquesta temporada d’estiu. Segons Mallol, el turisme cultural tindrà un pes important en les activitats que es faran. Tal i com ja va avançar, els hotels regalaran entrades per visitar MUTUR i el Museu Arxiu Municipal durant els mesos d’estiu.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *