Les taules podran ser de fins a 10 persones a l’interior de bars i restaurants

bars i restaurants

Des de demà mateix, bars i restaurants podran acollir taules amb fins a 10 comensals a l’interior dels establiments. És una de les principals mesures que ha aprovat el Procicat després de la millora substancial de les dades epidemiològiques i la davallada d’ingressos als hospitals i UCIs del país. Fins ara només es permetien taules de 10 en terrasses i espais a l’aire lliure, i als interiors quedava reduït a 6. L’aforament, però, continuarà limitat en interiors al 50% i a l’exterior només s’haurà de mantenir una distància d’un metre i mig entre taules.

Aquesta és una de les mesures més importants que ha provat el darrer Procicat però no l’única. Pel que fa als esdeveniments esportius amb més de 10.000 persones, l’aforament s’amplia del 40 al 60%, i en pavellons del 30 al 40%. Això sí, el públic haurà d’estar assegut per sectors i no es podran barrejar.

Per altra banda, el govern ara també treballa per accelerar la reobertura de l’oci nocturn a l’interior, l’únic que manté tancat. Una decisió que arriba després dels polèmics botellots massius d’aquest passat cap de setmana. La intenció de l’executiu català és que els locals hagin d’exigir el passaport Covid per accedir a l’interior de les discoteques.

En roda de premsa, la portaveu, Patrícia Plaja, va matissar que no hi ha data concreta, però va apuntar que estan treballant perquè la reobertura sigui una realitat les setmanes vinents.

El govern treballa perquè tan aviat com sigui possible es pugui reobrir l’oci nocturn, sempre que la situació epidemiològica ho permeti. La comissió de la Covid, amb uns criteris marcats per Salut, a hores d’ara ho està estudiant. Espera que aquesta reobertura es pugui fer en les setmanes vinents i es pugui fer fent ús del passaport Covid. Però necessitem complir tots els requisits tècnics i jurídics.

L’oci nocturn porta des del 14 de març del 2020 tancat, amb diversos intents fallits per reobrir-lo. El 23 de setembre se’ls va permetre obrir només en terrasses fins a les 3 h de la matinada, tot i que amb la prohibició de ballar i l’obligatorietat de dur la mascareta.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *