Com queden les pensions el 2024?

El 2024 porta canvis pel que fa a les pensions, que s’han revaloritzat tenint en compte l’Índex de preus de consum d’entre el desembre del 2022 i el novembre del 2023. Les pensions contributives augmenten un 3,8% i s’estableix que l’Ingrés Mínim Vital pugi un 6,9%.

Dimecres era al Congrés dels Diputats per aprovar una mesura que farà efectiva la pujada de les pensions aquest 2024, i el divendres és a Calella. La diputada del PSC Mercè Perea ha explicat l’entramat de les pensions a l’Espai La Caixa, a l’Esplai de la Gent Gran. El sistema de pensions és una de les grans preocupacions d’aquest col·lectiu. Per molts d’ells és insuficient:

S’apugen les pensions aquest any

El 2024 l’import de les pensions s’augmenta, ja que es revaloritzen en funció de l’Índex de preus de consum registrat els 12 mesos abans de desembre del 2023. Amb tot, la pujada de les pensions contributives, aquelles que depenen d’haver cotitzat a la Seguretat Social, és d’un 3,8%. La pujada es tradueix en 734 € a l’any, que són 52 euros mensuals, en la pensió mitjana de jubilació. La pensió mitjana del sistema, que actualment és de 1.200 euros, pujarà 638 a l’any, la qual cosa suposen 46 € més per mes.

Pel que fa a les pensions no contributives, aquelles que són per vellesa o per invalidesa, pugen un 6,9% , fins als 517,9 € mensuals, que són 7.250 € l’any. També puja la pensió mínima per llars unipersonals, als 11.551 anuals i 14.466 € pels qui tenen un cònjuge a càrrec. També puja l’Ingrés Mínim Vital en un 6,9%, però la quantitat dependrà de les circumstàncies de la llar que rebi la prestació.

Les pensions de viudetat són les que registren un augment més notori respecte anys anteriors. Aquest 2024 pujaran un 14% i arribaran als 1.033 € al mes.

Aquesta tarda, el PSC de Calella ha convidat a la diputada socialista Mercè Perea, presidenta de la comissió que estudia les pensions. Perea reconeix que les pensions mínimes no són suficients per viure i afirma que aquesta reforma busca garantir “la suficiència de les pensions” perquè garanteixin “un nivell i qualitat de vida als pensionistes”.

La trobada forma part del cicle de xerrades i debats que el PSC duu a terme periòdicament sobre diferents temes, l’anterior va ser de seguretat i la d’avui s’emmarca en les pensions. La regidora socialista a Calella, Cindy Rando, posa en valor el fet de comptar amb diputats al Congrés Espanyol per explicar diferents temes a la ciutadania de Calella.

El cost de revalorarització de les pensions estimat per aquest 2024 és de 7.300 milions d’euros. Comptant les pensions mínimes, les no contributives i l’Ingrés Mínim Vital, la xifra puja als 8.280 milions.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *