Les vacunes de Janssen i AstraZeneca també es posaran a la Fàbrica Llobet-Guri

Foto: Corporació de Salut del Maresme i la Selva
Foto: Corporació de Salut del Maresme i la Selva

El punt de vacunació comarcal de Calella es prepara per administrar fins a tres models del vaccí contra la Covid. A més de Pfizer, en els pròxims dies hi incorporarà Janssen i AstraZeneca, que estan adreçades a col·lectius concrets i que requereixen d’una preparació específica. Per això, s’administraran en torns o dies diferents per tal de ser més eficients i donar la màxima seguretat a la ciutadania. Amb aquests canvis, Salut preveu accelerar la vacunació al territori, sempre en funció de la disponibilitat de dosis.

El nou espai dins la Fàbrica Llobet-Guri està preparat per administrar fins a 1.600 vacunes contra la Covid al dia, però ara mateix està a mig gas amb 2 dels 4 boxes operatius.

Els professionals de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva estan punxant amb Pfizer, com des del primer dia que es va obrir el punt a Calella; però en breu atendran també a les persones a qui es prescriu AstraZeneca, tal com ha anunciat Laura Hernández, cap d’Infermeria de l’organisme sanitari.

Aquesta setmana hem començat amb Pfizer, perquè anem per convocatòria, però la setmana que ve començarem amb AstraZeneca, que administrarem a persones d’entre 60 i 69 anys. Els essencials, encara no.

El punt de Calella només és per a persones de la comarca del Maresme que comencen la pauta, sigui quin sigui el model. És a dir, si algú s’ha posat la primera vacuna a una altra població no podrà fer el canvi per a la segona dosi, ni trucant per telèfon ni a través del portal vacunacovidsalut.cat.

Hi ha tres vies per tenir cita a partir que s’obri la franja d’edat i la convocatòria.

Les persones convocades rebran un missatge SMS, que les remet a la pàgina vacunació Covid i escullen centre de vacunació. Si no es volen esperar, poden activar-ho directament i agafar hora. I des dels CAP continuem trucant a les franges d’edat convocades.

En el cas de persones que rebutgessin posar-se la vacuna quan se les va citar, si s’ho han repensat i volen sol·licitar-la, han de trucar al CAP de Calella, al  937 66 59 50, perquè se’ls doni un nou dia i hora.

I com a novetat, a partir de la setmana vinent, també a Calella es vacunarà a persones en situació de vulnerabilitat, a qui s’administrarà el model monodosi de Janssen. Se’ls citarà personalment a partir d’un registre en el que hi han treballat professionals d’atenció social del municipi i de l’atenció primària.

Hem fet un treball amb Serveis Socials i les treballadores socials de l’Hospital i tenim els llistats gairebé a punt (…) A més dels sensellar, també hi ha les persones que tenen una patologia de salut mental.

Des de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva s’indica que les diverses vacunes s’administraran en torns o dies diferents per tal que el procés sigui eficient i es doni la màxima seguretat a la ciutadania.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat