L’Escola El Far s’inaugurarà oficialment a principis de setembre

Es farà l’acte institucional de celebració de l’entrada a les noves instal·lacions de la Fàbrica Llobet-Guri, amb una data encara per concretar però seria abans de l’inici del curs escolar. L’Ajuntament de Calella ha fet les gestions per convidar-hi al president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra. La primera tinent d’Alcaldia de Gestió Patrimonial, Núria Parella, ho ha confirmat en una entrevista a l’Info Migdia l’endemà de fer-se públic el resultat de les votacions per escollir el nou nom de l’escola, que deixa d’anomenar-se Doctor Carles Salicrú després de 40 anys.

Parella ha dit que han convidat a les màximes autoritats de la Generalitat per posar en evidència la importància que la ciutat de Calella dona a l’educació.

Ells encaren el curs amb il·lusió i energia, però abans d’això farem una inauguració. Ens posarem d’acord amb l’AMPA i la direcció per fer-la ben lluïda, segurament la primera setmana de setembre encara que estem lligant dates (…) El conseller o el president, per nosaltres l’edifici és molt important i volem que vingui una persona que reflecteixi la importància que la ciutat dona a l’educació.

Després de l’acord del Consell Escolar, ara serà l’Ajuntament de Calella qui s’encarregarà de tramitar davant el Departament d’Ensenyament la petició del canvi de nom del centre. La primera tinent d’Alcaldia creu que serà oficial en breu perquè és fruït del consens.

Sí que ja ens van explicar que si el Consell Escolar decideix el nom i l’ajuntament l’accepta i és de consens el temps burocràtic no s’allarga. Ara, el temps exacte el desconec.

Serà la direcció del centre qui s’encarregarà de gestionar les derivades del rebateig, a nivell d’imatge gràfica i de retolació de les instal·lacions de la planta baixa de la Fàbrica Llobet-Guri, que es van estrenar sense haver-hi posat nom.

En relació al procés participatiu que es va tancar ahir dijous amb la celebració del Consell Escolar, Parella comparteix que l’escola en sortirà reforçada. Ha dit que per aquest motiu des del Govern Municipal es va evitar entrar en campanya.

No era un confrontació de noms, sinó que el Consell escolar proposava dos noms i la gent podia escollir. No ho volíem plantejar com una campanya d’uns contra altres (…) Estic segura que ara el Far guiarà molts dels infants de la ciutat pel bon camí.

L’Ajuntament de Calella va fer-se seva la proposta presentada inicialment pel claustre de l’escola, que va plantejar el nom d’Escola El Far davant la que va traslladar l’AMPA. Les votacions van ser molt ajustades i es van acabar decidint per quatre vots de diferència, 107 a 103.

Obres de millora de l’accessibilitat al centre

Els treballs a la part alta del carrer Sant Pere, en el tram comprès entre Sant Jaume i Avinguda del Parc, han començat aquesta setmana, un cop s’ha acabat el curs 2018-2019. Tenen per objectiu garantir l’accessibilitat a les instal·lacions educatives.

La vorera que dona a l’escola farà 3 metres d’amplada i tindrà barana, i l’altre vorera també s’eixampla; i es faran accessibles totes les cantonades per garantir la circulació i l’accessibilitat de persones amb discapacitat i pares i mares que van a l’escola amb cotxet.

La primera tinent d’Alcaldia de l’Ajuntament de Calella ha recalcat que les obres a la via pública també serviran per arreglar la calçada malmesa durant les obres, que han petit directament els veïns de Sant Pere.

A continuació pots recuperar l’entrevista íntegra a Núria Parella emesa a l’Info Migdia.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *