Ernest Vila, a la final dels Premis Enderrock 2021

ERNEST VILA FOTO

La decisió ja està presa però es donarà a conèixer en poc més d’una setmana, a la gala dels Premis Enderrock 2021 de la música catalana que se celebrarà a l’Auditori de Girona, el 8 d’abril. El calellenc Ernest Vila sabrà si el premi al millor videoclip de l’any serà per “El dia de la victòria”, la cançó que interpreten Buhos, Miki Núñez, Suu i Lildami, i que va estrenar-se l’estiu passat. Ell n’és el director i realitzador. En declaracions a Ràdio Calella TV, Vila ha reconegut que la nominació ja és un premi que vol compartir amb totes i tots i ha recordat que treballar sobre un tema que inspira tan bon rotllo i alegria va ser una alenada d’aire fresc en ple confinament.

El dia de la victòria va superar les dues rondes prèvies de votació popular i és un dels tres finalistes del Premi Enderrock 2021 al millor videoclip. La setmana passada es va tancar la tercera i última ronda que determina el palmarès de l’actual edició dels premis de la música catalana. Competeix amb les produccions de No em dona la gana, la cançó interpretada per Gertrudis i Doctor Prats, i Tant de bo, de Suu.

Ernest Vila celebra la nominació talment com si hagués rebut ja el premi i ha recordat que la idea de treballar amb Buhos i la resta de músics per aquesta producció neix d’un dinar a la platja de Calafell.

Si arriba, el premi serà de totes. Però, per mi, ja el tenim. Arribar a la nominació i a la final, és un premi que comparteixo amb vosaltres.

Vam anar a dinar amb el Quim Fàbregas, i allà en un restaurant de puta mare va sortir la idea i el projecte que llavors era força descabellat i després vam poder materialitzar.

El videoclip es va estrenar l’estiu passat, en un moment en què sortíem de l’ofec i la grisor a què ens havia portat la pandèmia i el confinament més dur. Té un missatge d’esperança i de bon rotllo. Diu: “Tant ho hem desitjat i sembla ahir / I fan tants anys / La felicitat és compartir la llibertat”.

Hi apareixen els músics, ballant i cantant a la platja; i ha comptat amb la col·laboració de més de 500 persones, de gent d’arreu del món que s’hi uneixen des de la distància, dibuixant la “V” de “Victòria” amb els dits.

Va ser un projecte de bojos perquè la idea era reunir vídeos de tot el món. Ens van arribar de més de 40 països, des de Japó, Senegal, Palestina i Rússia; molts més dels que vam poder posar al vídeo per temps. Però el projecte i el procés va ser molt guapo perquè vivíem temps durs i rebre vídeos de gent rient va ser com una medicina. I el resultat va ser un xute de vitalitat, resiliència, bon rotllo, tirar endavant… Molt necessari llavors.

Des que es va estrenar, el juliol del 2020, el videoclip suma més de 900.000 visualitzacions a Youtube i és dels catalans més vistos.

El 8 d’abril, l’Auditori de Girona acollirà la gala d’entrega dels Premis Enderrock 2021 i, per qüestions d’aforament, Ernest Vila no hi podrà assistir.

Després del videoclip que li ha permès posar un peu i mig dins del món de la música, al realitzador calellenc li han sortit alguns projectes i segueix picant pedra en el món audiovisual, sense fer lletjos als treballs corporatius i institucionals que li arriben.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *