L’escola no tindrà la casella del castellà

Finalment el formulari de preinscripció per al curs escolar 2018-2019 no inclourà la casella del castellà. Per tant, es mantindrà el mateix format que els altres cursos i s’hi preguntarà, com sempre, quines llengües entenen els nens quan s’escolaritzen.

Una notícia molt esperada per la comunitat educativa, que estava pendent de com anava tot plegat des que el ministeri d’Íñigo Méndez de Vigo anunciés a mitjans de febrer que volia introduir una casella als formularis de preinscripció escolar de cara al proper curs, per tal que els pares poguessin triar si volien que els seus fills estudiessin en castellà i acabar d’aquesta manera amb el català com a única llengua vehicular als centres educatius. Ramon Font, portaveu del sindicat USTEC-STEs ha valorat molt positivament aquesta decisió.

“Crec que és una conseqüència lògica de la resposta que hi havia des de diferents sectors. Era un tema que no agafava només el bloc independentista, sinó que era molt transversal. la immersió ligüistica, és la política educativa més encertada que hi ha hagut i la més compartida també.

I a banda d’escurçar el calendari, d’inscripcions també es preveu que disminueixin les incidències causades per peticions d’alumnes nouvinguts o en situacions de canvis de localitat de residència.

Enguany s’incorpora com a novetat la preinscripció electrònica en els cicles formatius de grau superior de Formació Professional. Tampoc caldrà aportar documentació en paper de les dades que ja té l’administració.

A continuació podeu escoltar l’entrevista ítegra a Ramon Font, portaveu del sindicat USTEC-STEs a l’Info Vespre

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *