L’Escola Pia de Calella ha obtingut el certificat de qualitat ISO

JOSE MARTIN

La certificació ISO 9001 verifica que el centre es regeix amb uns paràmetres de qualitat.

La normativa ISO contempla processos estratègics de preparació i planificació del curs, processos operatius del dia a dia a tots els nivells, i processos de suport que els complementen. D’aquí es despleguen tots els procediments que s’han de redactar i aplicar de forma real a l’activitat escolar. Durant tres dies un equip d’auditors externs comprova que s’estiguin aplicant els paràmetres i llavors ja es pot lliurar la ISO.

Francesc Serra, psicòleg i coordinador de qualitat de l’Escola Pia de Calella, ha comentat que la preparació per aconseguir el certificat ha durat uns 5 anys i ha comportat un millor funcionament del centre en diversos àmbits.  “Primer s’ha produït una cohesió entre tots els departaments i persones del centre. En segon lloc ha servit per delimitar molt bé quines són les funcions i responsabilitats de cada departament o lloc de treball. També hem detectat vulnerabilitats a l’organització del centre i poder-ho millorar de forma continua. I finalment, ens agradi o no, l’educació avui en dia és un mercat dur, competitiu, molt canviant… i això és un pas més per aconseguir l’excel·lència a l’hora de donar el servei”.


El director de l’Escola Pia, Jose Martin, ha comentat que el projecte escolar és compartit entre el centre, les famílies i els alumnes: “Parlem de projecte compartit amb els nostres clients que són els pares i mares i els alumnes, perquè l’escola la fem tots i no només el personal de l’escola. La ISO és bidireccional i necessitem saber el grau de satisfacció que tenen a tots els nivells els nostres clients. Hem fet unes enquestes que cada any passem a totes les etapes i ens les retornen amb el parer real de com viuen l’escola alumnes i pares, i a nosaltres ens permet verificar allò que consideràvem que estàvem fent bé, i si hi ha aspectes de millora, contrastar-los i executar-los al curs següent”.

La certificació suposa un repte per al personal docent i directiu del centre, ja que han de mantenir la qualitat en la seva activitat diària.

Compartir

Potser t'interessa

1 Resposta

  1. 30/10/2018

    […] passada el coordinador de qualitat, en Francesc Serra i el director gerent, en Jose Martín, van explicar a Ràdio Calella que és i que representa l’obtenció de la certificació de… Podeu escoltar-ne uns fragments a la pàgina web de Ràdio Calella.       […]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *