L’Escola Pia es suma a la Quinzena Solidària “Les dones també movem el món”

I ho fa explicant el paper transcendental i transformador que diverses dones han tingut al llarg de la història, seguint el lema d’enguany “Les dones també movem el món”.

Es tracta de la primera vegada que participen a la Quinzena, ja que han començat a formar part del Consell de Solidaritat de Fundació Escola Solidària. La Laura del Hoyo, mestra de 6è de l’escola, ha explicat que s’adaptaran els continguts a les diferents edats dels nens i nenes. A cicle inicial, ho faran a partir del conte “El llapis màgic de la Malala”, de l’activista per l’educació i la guanyadora més jove del Premi Nobel de la Pau, Malala Yousafzai.

A cicle inicial, que seria 1r i 2n de primària, el que fem és una lectura d’“El llapis màgic de la Malala”, que és la història de la Malala Yousafzai, com ella va aconseguir i va ser una veu molt important per les noies del Paquistan, per l’educació de les noies. És també per enfocar la comparació que aquí els nens i les nenes van a l’escola, però a altres països les nenes tenen menys accés a l’escola i per fer-los veure que no tothom té els mateixos drets que ells arreu del món. Que no hauria de ser així, però per fer-los veure que no tothom té els mateixos drets.

A cicle mitjà, cicle superior i primer d’ESO treballaran textos de dones importants.

Per exemple, la Rosa Parks i la Nina Simone, que des del nostre punt de vista com a escola creiem que és molt important la igualtat també de races. Enfocar el fet de les persones negres, com han hagut de lluitar per aconseguir la igualtat de drets. Ja sigui a partir de l’art, en aquest cas, la Nina Simone és la música, com la Rosa Parks com a activista. Llavors també treballem altres dones, com per exemple l’Ada Lovelace, que és una dona matemàtica molt important i també per trencar una mica amb els estereotips aquests de que els homes són de ciències i les dones són més de lletres, per fer veure també als alumnes, que seran el futur de la societat, que encara que siguis una noia també pots estudiar enginyeria, també pots fer mates i també pots fer ciències.

Del Hoyo ha subratllat la importància de trencar els estereotips de gènere, un aspecte fonamental en el dia a dia de l’Escola Pia.

A continuació podeu recuperar l’entrevista a la mestra de 6è de l’Escola Pia, Laura del Hoyo.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *