La CUP reclama consens polític en el tema de la seguretat

Albert Comas és el regidor de la CUP a l'Ajuntament de Calella

Transparència, diàleg i acords. És el que demana la CUP a l’hora d’abordar el tema de la seguretat a Calella, ara en el centre del debat polític, social i comunicatiu després de l’última junta de seguretat extraordinària en què informar de la presència d’un grup de joves multireincidents que acumulen més de 261 denúncies per fets delictius i amb violència a qui s’atribueixen la majoria dels actes ocorreguts aquí en els últims mesos. El partit cupaire ha emès un comunicat en que comparteix una sèrie de reflexions sobre les declaracions que s’han succeït en els darrers dies, alertant del perill generar alarmisme i traslladar un missatge que alimenti les actituds xenòfobes.

La CUP assenyala que les dades de la Policia Local no indiquen un increment de la conflictivitat a Calella, si bé el cos fa un seguiment especial del grup de multireincidents. I que les tasques relatives a la seguretat ciutadana – que és competència dels Mossos d’Esquadra – representen el 70% dels serveis que realitzen els policies locals.

Són els fets que el partit cupaire fa constar en el comunicat que ha publicat aquestes darreres hores, en el qual trasllada la seva preocupació per “l’alarmisme i la criminalització del col·lectiu immigrant i dels menors no acompanyats” que s’estigui podent generar.

“La delinqüència de carrer, la que ens fa sentir insegurs, no és conseqüència de la immigració sinó de la classe social. No es pot criminalitzar a cap col·lectiu perquè s’alimenta i es fan créixer les actituds xenòfobes”. La CUP exposa la necessitat d’oferir els recursos adients per garantir els drets fonamentals de totes les persones.

Al marge d’això, el partit cupaire es posa al costat del govern a l’hora de demanar més recursos a la Generalitat per garantir la seguretat. Un tema que recorda és molt sensible i davant el qual – indica – s’ha d’actuar amb “transparència, diàleg i acords compartits”.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *