L’EUHT Sant Pol, planter dels millors professionals del món de l’hoteleria i el turisme

Lluís Serra, director de l'EUHT de Sant Pol de Mar
Lluís Serra, director de l'EUHT de Sant Pol de Mar

L’hotel-escola santpolenca manté l’aposta per la internacionalització un cop complerts els cinquanta anys de la seva posada en funcionament i reconeguda ara com un dels 50 millors centres universitaris del món de l’hoteleria i el turisme. Una trajectòria de prestigi que avui ha analitzat el seu director, Lluís Serra, en una entrevista al programa La ciutat de Ràdio Calella TV. Ha explicat que una de les claus del seu èxit com a institució formativa han estat els propis alumnes. S’enorgulleix que per les seves aules hagin passat xefs amb estrelles de la Guia Michelin, consellers d’empreses turístiques com el Grup Melià o fins i tot responsables d’innovació del Celler de Can Roca.

L’EUHT de Sant Pol de Mar, centre adscrit a la UdG, ocupa el lloc número 48 del rànquing mundial QS sobre la qualitat de la formació que imparteix.

No és fàcil quan parlem de 52 anys d’una iniciativa privada i independent, sense suport de l’administració. El que veiem és que ens hi han ajudat els nostres alumnes, perquè no només es tracta que trobin feina quan acaben els estudis sinó que també de pujar d’escala, i fer-ho el més ràpid possible.

Entre els indicadors que avalua el rànquing QS hi ha la reputació nacional i internacional del centre i dels seus alumnes. En aquest sentit, el director de l’hotel-escola santpolenca ha posat en valor l’aposta per la internacionalització que van endegar fa quatre anys. Això es tradueix en la presència, cada cop més alta, d’alumnat estranger i de fomentar l’aprenentatge pràctic en empreses internacionals.

Cada any organitzem les jornades de desenvolupament professional i hi convidem de 10 a 12 grups hotelers més important a nivell internacional, per exemple el Grup Marriot. Tenim via directe per enviar alumnes a Londres, EUA, Itàlia, als Emirats Àrabs… Ells han reclutat alumnes de l’escola, n’estan satisfets i repeteixen.

A les aules de l’EUHT Sant Pol hi passen alumnes de més de 30 nacionalitats i aquesta multiculturalitat s’interpreta des de la direcció com una oportunitat per formar els futurs professionals en un entorn que s’assimila a la condició global del sector.

Actualment el percentatge d’alumnes catalans ronda el 30%, per davant d’un 40% d’estrangers; i l’anglès està cada cop més present al centre.

El pròxim 25 d’abril, l’EUHT de Sant Pol de Mar celebrarà la 32 edició del Concurs de Cuina Jove de Catalunya, apadrinat pel xef Oriol Castro, l’últim cap de cuina d’El Bulli de Ferran Adrià. La temàtica del certamen és “innovant la cuina tradicional”. El guanyador representarà Catalunya a la fase final de l’European Young Chef Award que tindrà lloc el novembre a Irlanda.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *