L’escriptor Roc Casagran presenta “Ara que estem junts” als alumnes de l’institut

L’escriptor Roc Casagran ha presentat aquesta setmana davant dels alumnes de quart d’ESO de l’Institut Bisbe Sivilla la seva novel·la “Ara que estem junts”. Un relat que narra un dels episodis de la història recent que ha causat més dolor, la Guerra Civil Espanyola. Una novel·la que captiva al públic juvenil i on a través de les seves pàgines descobreixen el significat d’una guerra i el posterior exili. Aquesta trobada amb Casagran s’ha emmarcat dins les activitats que està fent aquest trimestre l’alumnat d’ESO per tractar el conflicte bèl·lic espanyol i les seves conseqüències.

Els alumnes de 4t d’ESO de l’Institut estan immersos aquest trimestre en un projecte interdepartamental per estudiar i conèixer l‘impacte que va tenir la Guerra Civil i l’exili. Un projecte treballat conjuntament des de totes les assignatures i que ha comptat amb la participació de Roc Casagran, qui anualment vista els alumnes de l’institut per parlar-los sobre “Ara que estem junts“. Una trobada els que serveix per reflexionar sobre el que ha representat aquest episodi fosc de la història recent d’Espanya i com ha condicionat a milers de famílies.

El cap d’estudis del centre, Quim Mallorquí, ha indicat que el llibre de Casagran és un dels que més agrada a tot l’alumnat per la seva capacitat de connectar amb els adolescents, malgrat no estar dirigit aquest públic.

Programem una xerrada amb l’escriptor on els alumnes coneixen de primera mà com es va idear el llibre i poden fer preguntes i reflexionar. Una novel·la que els agrada molt i que t’atrapa des del primer capítol, parla de les emocions, et colpeix i alhora et dona moments de molta sensibilitat i tendresa.

La trobada amb l’escriptor ha estat tan sols una de les activitats que ha programat l’Institut Bisbe Sivilla dins del mateix projecte sobre la Guerra Civil i l’exili. Durant aquest trimestre els alumnes faran més activitats relacionades amb la temàtica des de diversos àmbits. A informàtica, per exemple, programaran amb scrathc i a Català i Educació Física crearan un joc d’escapada basat en el camp de concentració d’Argelers.

Treballem des de diversos àmbits. Hi participen diferents assignatures, des de socials, català, visual i plàstica… També fem un projecte que consisteix en un joc d’escapada basat en el camp d’Argelers on els alumnes el posen en pràctic al pati.

L’institut organitza aquest projecte interdepartamental cada curs pels alumnes de 4t d’ESO, amb la voluntat de conèixer aquest part de la història recent del país d’una manera més amena i transversal.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *