L’Espai Caixa dirigeix els seus recursos a la cura dels associats

espai caixa00000000

Els socis i sòcies de l’Espai Caixa de Calella estan responent a la quarantena com una gran família, cuidant-se els uns dels altres. Aprofiten les noves tecnologies per escurçar la distància que imposa l’aïllament social per salvar-se de la COVID-19, i això els permet estar en contacte, saber que tots estan bé o demanar ajuda, els que la necessiten. De fet, la junta directiva ha posat a la seva disposició les dues treballadores de l’entitat, que fan trucades diàries a qui passa per una situació de vulnerabilitat o s’encarreguen de portar-los menjar i medicaments.

La gent de l’Espai Caixa tira dels grups de Whatsapp i de les xarxes socials per seguir connectats i alleugerir la sensació de solitud que provoca la quarantena. I en coordinació amb l’Ajuntament de Calella, que ha creat una bossa de voluntaris, també es preocupen que tots els socis i sòcies tinguin les necessitats bàsiques cobertes. Ho explica el president de l’entitat, Josep Maria Granyó, en una entrevista a Ràdio Calella TV.

Hem creat un servei d’atenció als socis a càrrec de les dues treballadores, i sempre en coordinació amb el grup que ha creat l’Ajuntament, perquè no se sentin sols, per ajudar-los a fer la compra. I entre nosaltres també hi ha comunicació, sobretot amb els que viuen sols a casa. Això ens permet que puguin passar el confinament de la millor manera possible.

I entre ells, no han perdut el contacte i s’ajuden, encara que sigui des de la distància. Francesc Montero comparteix sessions de gimnàstica per seguir a casa i mantenir-se actius, i el doctor Ramon Maria Prat, que acostuma a fer xerrades periòdiques sobre temes de salut, orienta a aquells que tenen dubtes sobre el coronavirus.

Si sabem de persones que tenen simptomatologia dubtosa, li derivem a ell perquè els aconselli que han de fer. El doctor Prat està fent també una mena de voluntariat aprofitant la seva experiència.

Internet ofereix múltiples oportunitats per a la gent gran de Calella que aquests dies ha de seguir amb especial atenció les ordres de confinament per no exposar-se al coronavirus, que té un impacte molt negatiu en la seva salut.

A continuació podeu escoltar íntegrament l’entrevista al president de l’Espai Caixa, Josep Maria Granyó: 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat