La Fundació Marpi aplica un ERTO parcial per garantir la continuïtat de la seva activitat

La Fundació Marpi ha aplicat un ERTO parcial a 30 dels seus 90 treballadors per tal de poder garantir la continuïtat de la seva activitat quan finalitzi el període de confinament. De fet s’ha optat per aquesta via per poder fer front a la caiguda dels ingressos del centre especial de treball durant l’estat d’alarma. El president de la Fundació, Joaquim Burjons, ha explicat que el Taller Horitzó ha paralitzat tota la seva activitat i que a hores d’ara, només es manté en actiu el servei de neteja amb unes mesures de protecció molt exigents per evitar qualsevol contagi.

El Taller Horitzó afecta la branca de muntatge d’aparells electrònics en cadena. La seva activitat depèn en gran part d’empreses privades, per aquest motiu s’ha aplicat un ERTO al 27% de la seva plantilla.

Per garantir els llocs de treball hem hagut de fer un ERTO. Nosaltres no podem quedar-nos absolutament descapitalitzats, perquè en tornar a la normalitat no podríem reprendre l’activitat. Hem fet un ERTO parcial, a 30 dels 90 treballadors, per garantir que quan s’acabi puguem continuar amb l’activitat, que de fet és la nostra raó fundacional. Nosaltres som una fundació que la nostra prioritat és donar serveis i treball a persones amb algun tipus de discapacitat.

Pel que fa als serveis de neteja, continuen treballant pels ajuntaments de Calella i de Pineda perquè són servei essencial. Això si, l’han readaptat  amb treballadors que no són de risc i segueixen uns protocols molt estrictes.

No hem tancat el servei de neteja, l’hem readaptat. Hem fet una selecció de les persones que estan fent els serveis essencials de neteja i totes aquelles que siguin de risc ja no estan treballant. A més, les que sí que estan treballant, ho estan fent amb equips de protecció individual, seguint uns protocols molt estrictes, i seguint les instruccions dels encarregats tant de l’Ajuntament com de les autoritats sanitàries.

Burjons també ha explicat que el centre de dia de la Fundació està tancat des que es va decretar l’Estat d’alarma. El personal d’aquest servei ha anat destinat ara a reforçar l’atenció dels residents de les tres llars que té la fundació.

De moment no s’ha detectat cap positiu de COVID-19 dins les llars de la fundació Marpi.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.