La parròquia vol posar un Crist amb aureola de fusta a l’absis de l’església

L’absis de l’església de Santa Maria i Sant Nicolau tindrà a finals de setembre un Crist Ressuscitat de talla de fusta creat per un artista d’Olot. L’objectiu és enriquir l’espai, ja que ara queda força buit.

El rector de la Parròquia de Santa Maria i Sant Nicolau de Calella, Mossèn Josep Gispert, ha explicat que la idea parteix dels propis feligresos, i que ara mateix el projecte està en mans d’un arquitecte tècnic de Malgrat de Mar que n’ha fet la redacció. Gispert: “Tota una colla de feligresos d’aquí Calella, parlant i conversant sobre l’art de la nostra església parroquial, ens adonem que el fons de l’absis de l’església és molt pobre, queda una mica trist, queda blanquinós i res més. I ens semblava bé posar-hi un Crist Ressiscitat, de talla de fusta, i confeccionat per un artista d’Olot que es diu Joan Montero“.

Joan Montero té 30 anys d’experiència fent d’escultor creant peces de tema religiós, profà o ornamental, i es va formar com a artista a la reconeguda Escola de Belles Arts d’Olot, fundada el 1783. El cost d’aquesta obra són 16.000€, als quals se’ls haurà de sumar el cost de muntatge i pintura de l’absis en to vermellós. Mossèn Gispert: “Hi haurà aquest Crist de talla de fusta amb una aureola també de talla de fusta i un fons vermellós, i quedaria tot emmarcat per ressaltar la figura del Crist. Ens sembla que així donaria molta vida. Perquè a la nostra església parroquial de Calella hi entra molta gent, de moltes procedències diferents, i també aquestes persones a vegades fan el comentari que l’església és molt bonica, l’altar també és molt bonic, però l’absis ens queda una mica pobra. I serà posar-hi una peça bona, de talla de fusta“.

Mossèn Gispert ha comentat que la gent de Calella és molt generosa i que alguns feligresos ja han fet aportacions econòmiques per pagar el Crist Ressuscitat, i es mostra convençut que el cost total del projecte es podrà pagar amb aportacions dels calellencs.

Aquest projecte l’haurà d’aprovar el Bisbat de Girona. Si es compleixen els terminis previstos, la talla de fusta del Crist Ressuscitat estarà col·locada a finals de setembre, potser pels volts de la Festa Major de la Minerva.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *