L’exalcalde socialista Josep Maria Juhé votarà ‘sí’ al referèndum de l’1-O

juhe

L’exalcalde socialista de Calella, Josep Maria Juhé, té previst votar sí al referèndum. Així ho ha dit en una entrevista al l’Info Migdia.

Juhé precisament assistirà aquest vespre a l’acte conjunt de defensa del referèndum amb tots els exalcaldes de l’època democràtica al Teatre de la Sala Mozart. L’organitza el PDeCAT, ERC, l’ANC-Calella per la Independència i Òmnium Montnegre.

L’exsocialista fa més de dos anys que ja no milita al PSC, segons ha explicat, perquè aquesta formació ha renunciat al dret d’autodeterminació que si havia previst en la seva fundació. I ja fa temps que mostra públicament el seu suport al referèndum i ha participat en diversos actes com la cadena humana del l’onze de setembre de 2014.

Ara es mostra convençut que poder votar forma part de la dignitat de la ciutadania a exercir el dret a decidir. La postura del Partit Socialista en aquest tema és la que el va allunyar ja fa més de dos anys d’aquesta formació política.


“Jo des que vaig deixar el Partit Socialista precisament per no compartir una cosa que el PSC tenia a la seva fundació que era el dret a decidir que Catalunya com a poble amb sobirania pròpia. Des d’aleshores que no comparteixo l’actitud que avui té el PSC. També vull remarcar que dins del que avui dins del que és l’oposició al referèndum és la postura més calmada però no comparteixo haver renunciat al fet que el poble de Catalunya tingui el dret a decidir”.

Preguntat sobre què votarà el pròxim dia 1 d’octubre, Juhé afirma que està pel sí. Es reconeix hereu del Federalisme asimètric que defensava Pasqual Maragall però diu que l’única manera possible de fer-lo real és des d’una República Catalana. Diu l’exalcalde que la relació amb l’Estat espanyol ha de ser de tu a tu.

“Sí estic pel sí. Estic pel sí i ho dic ja directament sobretot no tant perquè jo no em considero independentista sinó hereu del Federalisme de Pasqual Maragall, aquell Federalisme que s’anomenava asimètric, però perquè aquest Federalisme pugui ser real sense una República Catalana que pugui parlar de tu a tu amb el govern espanyol és impossible de realitzar. Potser aquesta és la diferència més clara que tinc amb el PSC, no renuncio al federalisme però crec que només és possible des d’una relació bilateral”.

Josep Maria Juhé es mostra preocupat pel dos d’octubre. Afirma que tot i que hi ha un part de la ciutadania molt mobilitzada a favor del sí, n’hi ha un part important que no hi està d’acord i se senten marginats. Juhé diu que caldrà trobar cohesió i punts d’acord amb aquesta part de la ciutadania per fer front a l’envestida que arriba de part de “l’herència més conservadora de la democràcia espanyola”.

Podeu escoltar l’entrevista sencera a Josep Maria Juhé:

 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat