Arriba a Calella l’exposició de portades de Cavall Fort

Berta_Anna-Vivancos_Martina_2015-CavallFort

Ja es pot veure a la Biblioteca de Can Salvador de la Plaça l’exposició del 31è Concurs de Portades de la revista infantil i juvenil Cavall Fort. Recordem que la calellenca Martina Berney, de 12 anys, va ser la guanyadora del concurs, i que Berta Bruguera, d’11 anys i també de Calella, va quedar finalista. Ambdues participants són alumnes del Taller de Dibuix i Pintura de l’Anna Vivancos de Calella.

Martina Berney va fer un dibuix on s’hi veu molt clarament que és de Calella, ja que hi va pintar quatre escoltes que miren un mapa i damunt d’ells un mussol de cap per avall. Tots aquests personatges porten el fulard de l’Agrupament Escolta Montnegre de Calella, amb els colors groc i verd que l’identifiquen.

Justament aquest cap de setmana arrenca una nova temporada al Cau de Calella, amb la celebració de «La Passa». Martina Berney va a la unitat de Rangers i Noies Guia del Cau de Calella, i n’està tan contenta que ho va voler plasmar al seu dibuix, que es va publicar a la portada del Cavall Fort del mes de març. En aquell moment ella mateixa explicava a Ràdio Calella com havia fet el dibuix.  “Són un nen i una nena i dos adults, que són del Cau, van d’excursió i estan mirant un mapa. La nena menja un entrepà i el nen li ensenya un llangardaix. Van amb el fulard de Calella. Com que el tema anava de l’excursió, i vaig a un taller de dibuix, i fem cada any aquest concurs, i com que el tema era d’excursió vaig decidir fer-ho del Cau“.

A l’exposició de la Biblioteca de Can Salvador de la Plaça hi ha les portades finalistes al concurs, per tant també hi apareix el dibuix fet per Berta Bruguera. Com que el tema comú del concurs de portades d’enguany era l’excursionisme, a la seva obra hi apareixen d’esquena un noi i una noia, amb motxilles i una guitarra i davant seu un camí que puja a la muntanya. Entre mig altres excursionistes envoltats de natura. Ella mateixa ho explicava: “Vaig dibuixar una excursió per la portada que consistia en uns quants nois que estaven d’excursió, que estan mirant un mapa i estan buscant exactament un castell. Estan passant-s’ho bé. Uns estan parlant junts, un està mirant una flor, el castell està darrera d’una muntanya, un mirant formigues… moltes coses que estan d’excursió“.

L’exposició es podrà veure durant tot el mes d’octubre a la planta baixa de la Biblioteca de Calella.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *