L’Home dels Nassos passejarà per Calella la vigília de Cap d’Any

Aquest dijous és el darrer dia de l’any i és l’únic dia on es deixa veure pel carrer un personatge especial. Un home que té sempre tants nassos com dies li queden a l’any. Per això només surt el 31 de desembre, i a Calella apareix gràcies al Grup Pa, Vi i Moltó, dalt d’una carrossa i acompanyat per diferents capgrossos de la Colla de Gegants de Calella.

La cercavila de l’Home dels Nassos i la seva comitiva arrencarà des de l’extrem nord del carrer Església i anirà fins davant l’Ajuntament.

El president del Grup Pa, Vi i Moltó, Jaume Pruna, ha destacat l’ambient festiu que acompanya a la cercavila: “L’Ajuntament ens ajuda molt amb una petita carrossa per fer la cercavila, amb els geganters, i això també és un moment important perquè és quan la gent passeja amunt i avall pel c/Església, els nanos amb caramels corrent al darrera, donant-los nassos… els petitons van amb un nas que els pares es tornen bojos buscant-hi un perquè el nen el vol… i tot això també fa una festa que ens dóna molta alegria i il·lusió per tirar endavant“.

Aquesta tradició es remunta a uns 40 anys enrere. Pruna ha explicat com va ser que es va incorporar la figura de l’Home dels Nassos a l’imaginari popular nadalenc de Calella. Pruna: “Jo me’n recordo que als anys 70 jo vaig llegir a una portada de La Vanguardia que a Vilanova i la Geltrú es feia l’Home dels Nassos, com una cosa excepcional. Es veu que no hi havia res més ni ho feia ningú més. Ens vam embolicar i vam demanar a Barcelona el capgròs de l’Home dels Nassos i perdura des de llavors, des de l’any 70 i pico, però ara sabem que a Barcelona ja també ho fan i a molts altres pobles, i això a nosaltres també ens omple una mica de ser pràcticament pioners d’aquesta festa“.

La cercavila acabarà a la Plaça de l’Ajuntament però els capgrossos i l’Home dels Nassos es desplaçaran tot seguit fins a la residència de gent gran de Fàtima per visitar i saludar els avis i àvies.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.