L’Hospital de Calella aïlla una planta de medicina interna per un brot de Covid que afecta 11 ingressats

Imatge d'arxiu

A principis de setmana es va detectar un positiu per Covid en un dels pacients ingressats a la segona planta de medicina interna de l’Hospital Sant Jaume. Immediatament, l’organisme va realitzar un cribratge de tots els pacients hospitalitzats, confirmant-se altres 10 afectats, pràcticament la meitat de les persones que hi estan ingressades. La contenció d’aquest brot passa per repetir periòdicament el cribratge, tant a pacients com professionals, i l’aïllament de tota la planta; tal com estableix el protocol de Salut de la Generalitat de Catalunya.

Segons informa la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, en les últimes setmanes ja s’havien intensificat les proves diagnòstiques de detecció del coronavirus arran d’un cas aïllat detectat a la unitat de medicina interna, ara fa uns 10 dies. Una pràctica que s’ha estat duent a terme tenint en compte l’expansió de la variant britànica, considerada més contagiosa. Però fins al moment, els resultats havien estat negatius.

A principis de setmana es va detectar aquest positiu i el brot que afecta 11 de la vintena de pacients ingressats a la segona planta d’hospitalització, que ara s’ha aïllat perquè no s’expandeixi.

Les visites a l’Hospital de Calella estan suspeses des de principis d’any, especialment en el cas dels pacients amb coronavirus, i només es permet l’entrada en casos excepcionals i sempre amb prèvia autorització de l’equip assistencial.

10 pacients Covid ingressats al sociosanitari

L’últim recompte de casos Covid als centres calellencs de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva deixa en 28 el nombre de persones ingressades, de les quals 10 ho estan al sociosanitari. En els últims quatre dies s’han produït 2 defuncions de pacients positius de coronavirus.

Per primera vegada en moltes setmanes, no hi ha cap professional sanitari en cap centre de l’Alt Maresme i la Selva que estigui actualment en aïllament per la Covid.

Empitjoren els indicadors epidemiològics

El risc de rebrot a Calella ha pujat fins els 509,84 punts –en un llindar molt alt– mentre que la taxa de reproducció de l’epidèmia ha crescut fins el 2.49. El coronavirus recupera el comportament expansiu a Calella.

Segons dades del grup de recerca BIOCOM-SC, en els últims 7 dies s’han diagnosticat 31 casos Covid. L’acumulat de les últimes dues setmanes situa la xifra fins els 40 casos.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *