L’Hospital de Calella controla la traçabilitat de les transfusions de sang amb una aplicació

banc sang

L’Hospital de Calella treballa des d’aquest mes d’abril amb una nova aplicació que permet controlar la traçabilitat dels punts crítics del procés de transfusions de sang. Ho fan a través de l’aplicació “Banc de Sang” una eina ja existent en altres centres sanitaris que garanteix que el pacient rep la transfusió que li pertoca segons el seu grup sanguini, dotant així de més seguretat tot el procediment.

La nova aplicació permet controlar l’extracció de mostra del pacient que ha de rebre una transfusió per garantir la correcta associació entre la petició, el pacient i la mostra. També controla la recepció al laboratori i es fa una prova creuada electrònica a peu de llit del pacient. A més, un cop feta la transfusió l’app permet veure si s’ha produït amb èxit i registrar possibles reaccions que es recullen en un informe que s’envia al Banc de Sang i Teixits.
Per tal d’implantar aquesta aplicació a l’hospital, des de la Corporació s’ha dotat a cada unitat d’infermeria d’un telèfon mòbil smartphone amb lector de codi de barres  per gestionar tot el procés.
Les primeres proves amb el nou aplicatiu es van realitzar a l’octubre a la unitat de cirurgia i ara està en procés de desplegament per arribar a tots els equips de l’Hospital de Calella.

A més, segons informa la Corporació, l’aplicació podria estar ben aviat disponible en altres dels seus centres sanitaris com l’Hospital de Blanes o el servei d’Hospitalització a Domicili.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *