L’Hospital de Calella habilita un sistema de videotrucades perquè els pacients puguin veure als seus familiars

Les noves tecnologies estan facilitant aquests dies que pacients de llarga estada de l’Hospital de Calella puguin contactar amb les seves famílies i inclús veure’s les cares. D’ençà que la pandèmia va arribar al nostre país els hospitals d’arreu s’han vist obligats a prendre mesures molt restrictives de visites, amb l’objectiu d’evitar que hi pugui haver nous casos de contagi. Aquestes mesures han portat a buscar alternatives per facilitar les relacions entre pacients i familiars mentre duri el període de confinament. Amb una tauleta, un ordinador o un mòbil, s’està fent possible la comunicació entre els malalts ingressats a l’hospital i els seus familiars.

Amb aquesta iniciativa, s’intenta mantenir el contacte visual de les persones ingressades a planta amb els seus més propers. Ho ha explicat la treballadora social de l’Hospital de Calella, Laura Molina, qui ha assegurat que l’experiència està sent molt emocionant i tot un èxit.

És un sistema nou que hem posat en marxa, durant aquest moment de confinament, perquè els pacients puguin veure a les famílies a través de les pantalles. El fet de poder començar amb aquest sistema ha estat una alegria per a molts.

Ho han començat a provar amb aquells pacients de llarga estada i d’edat avançada que portaven més temps sense veure als seus relatius i que no estan familiaritzats amb les noves tecnologies. I és que totes aquestes mesures estan tenint una molt bona acollida i sobretot entre aquells que portaven més temps sense veure’s. Famílies que després d’un mes s’han pogut tornar a retrobar, ni que sigui, virtualment.

Les famílies són la nostra alegria, i el fet de no poder veure’ls s’ha fet molt dur entre els residents. Llavors vam començar a pensar que podíem fer i vam decidir fer videotrucades. Ho estem implantant amb els pacients de llarga estada de moment, que són els que porten més temps sense contacte amb les famílies i són també les persones més grans. Per exemple hi havien matrimonis que portaven un mes o dos, sense poder veure’s i han sigut la veritat que moments molt macos.

De moment a l’Hospital de Calella s’ha decidit començar amb les videotrucades, però a l’Hospital de Blanes s’ha anat més enllà, i inclús han creat perfils privats d’Instagram perquè els familiars puguis veure fotos i petits vídeos dels pacients ingressats i a més també puguin parlar a través de la xarxa social.

Iniciatives, que si més no, fan més amè l’ingrés hospitalari i donen forces per continuar endavant.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *