El nou Govern de Candini

L’alcaldessa de Calella va signar el mateix dissabte al migdia el decret de nomenament dels cinc membres del Govern Municipal que tindran la condició de tinents d’Alcaldia i va oficialitzar la distribució de les responsabilitats. Marc Buch (Junts per Calella), que en l’anterior executiu havia ocupat les carteres de Medi ambient, sostenibilitat i espais naturals, Participació i en els últims mesos també Esports, es converteix en la seva mà dreta: és el nou primer tinent d’Alcaldia i assumeix les àrees de Territori i Esports, i la d’Innovació, de nova creació. El líder del PSC dins l’executiu, Josep Torres, gestionarà les àrees de Seguretat -en la que s’hi inclou la direcció política de la Policia Local- i Habitatge.

Minuts després de la seva proclamació, l’alcaldessa Montserrat Candini va oficialitzar la composició i organització del nou Govern Municipal de Calella per al mandat 2019-2023.

Candini ha nomenat cinc Tinents d’Alcaldia, que substituiran l’alcaldessa i hauran d’assumir les seves competències en els casos de vacant, absència o malaltia. Els cinc regidors designats són, per aquest ordre:

Marc Buch (Junts per Calella), primer Tinent d’Alcaldia
Josep Torres (PSC), segon Tinent d’Alcaldia
Montserrat Mateu (Junts per Calella), tercera Tinent d’Alcaldia
Josep Gibert (Junts per Calella), quart Tinent d’Alcaldia
Albert Torrent (Junts per Calella), cinquè Tinent d’Alcaldia

Com es reparteixen les carteres?

El nou Govern Municipal tindrà una nova organització i distribució de les competències respecte l’anterior, composat pel PDeCAT -ara Junts per Calella- i el PSC. També motivat pel fet que tenen un regidor menys que en l’últim mandat. Els set regidors de Candini assumiran les següents regidories:

Marc Buch: Territori, Innovació i Esports
De ser regidor adjunt en l’anterior mandat municipal, Buch (que és el president local del PDeCAT) s’ocuparà de l’àrea de la qual en dependrà el futur urbanístic de Calella i les possibles modificacions del planejament local; a més de tot el que fa referència a l’obra pública. Es posa al capdavant d’una regidoria de nova creació, Innovació; i manté Esports, que va rebre de Xavier Arnijas a pocs mesos de les eleccions municipals. A les seves mans restarà el desenvolupament del Pla d’Equipaments Esportius de Calella.

Josep Torres: Seguretat i Habitatge
El líder del PSC assumeix la matèria de seguretat ciutadana, de la que en deriva directament la gestió de la Policia Local, que fins ara havia portat el regidor Albert Torrent (Junts per Calella). El canvi de mans de la regidoria es produeix setmanes després que, en plena campanya electoral, un sindicat policial denunciés malestar entre els membres de la plantilla amb els comandaments i amb els responsables municipals. La mobilitat serà també competència directa de Torres, que dirigirà la nova regidoria d’Habitatge i, amb ella, tots els projectes de creació de nou habitatge social anunciats durant la campanya.

Montserrat Mateu: Educació, Nova Ciutadania, Solidaritat i cooperació
La nova regidora de Junts per Calella es queda amb part de la responsabilitat que tenia l’exregidora Núria Parella i es posa al capdavant de les polítiques educatives i la relació amb la comunitat educativa de la ciutat. Mateu assumeix també les dues àrees de les quals s’havia ocupat fins ara la regidora Cindy Rando.

Josep Gibert: Gestió Patrimonial, Hisenda i Recursos Interns
Serà el responsable de la gestió econòmica i financera de l’Ajuntament de Calella i totes les seves empreses municipals, a més dels béns immobles que són propietat del municipi. Josep Gibert pren el relleu així a l’exregidor Jordi Sitjà. Serà l’encarregat de liderar el procés de confecció dels pressupostos municipals, pels quals el nou Govern Municipal en minoria ha expressat la voluntat d’arribar a acords amb les forces de l’oposició. En cas contari, no aconseguiria aprovar-los.

Albert Torrent: Serveis de ciutat i Sostenibilitat
Les brigades municipals i el servei d’aigua i clavegueram, l’enllumenat públic o la neteja, entre d’altres, derivaran de la regidoria que manté Torrent, que es desvincula de l’àrea relativa a la seguretat i la mobilitat. Assumeix Sostenibilitat, una àrea que acompanyava a Medi ambient i que ara pren protagonisme per sí sola. D’ella dependran les platges, tots els espais verds, incloent les rieres, i també la tinença d’animals de companyia.

Ramon Llamazares: Política social i Salut
El nou regidor de Junts per Calella agafa el relleu de l’exregidora Margarita Valls al capdavant de l’àrea de Serveis socials, tal com s’havia anunciat en campanya. Els programes per a persones en situació de vulnerabilitat, per a gent gran i tot allò que té a veure amb la lluita contra la violència de gènere passaran per les seves mans. Llamazares també agafa l’àrea de Salut, que fins ara portava la mateixa alcaldessa.

Cindy Rando: Joventut, Igualtat i Participació
La regidora del PSC només suma l’àrea de Participació -que s’ha destacat com un tema central de campanya- a les competències que tenia en l’anterior mandat municipal.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *