L’hospital de Calella incorpora el servei de micropigmentació de l’arèola i el mugró

20220428_Micropigmentacio_WEB

El servei de Cirurgia Plàstic de l’Hospital de Calella ofereix la micropigmentació de l’arèola i el mugró als pacients –dones i homes– que es troben a l’última fase del procés de reconstrucció mamària. És una iniciativa que es va implantar el passat mes de març en un total d’onze hospitals catalans. S’ofereix a pacients oncològics i als que pateixen altres afectacions com a conseqüència d’un accident o d’una malformació.

La micropigmentació és una tècnica estètica, mínimament invasiva i indolora, que es pot realitzar de forma ambulatòria. Consisteix a introduir un conjunt de pigments a la dermis perquè l’arèola i el mugró recuperin un color el més semblant possible al que les pacients tenien abans de la intervenció. La tècnica es porta a terme amb anestèsia tòpica i requereix dues sessions. El procediment l’ha d’autoritzar l’equip mèdic encarregat del tractament de reconstrucció i el realitza el professional d’infermeria de l’equip de cirurgia plàstica que ha rebut formació específica.

El servei permet millorar l’autoestima dels pacients i la seva qualitat de vida, ja que els permet recuperar la confiança en el seu cos.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *