L’hospital de Calella reforça els recursos per fer front a l’epidèmia de grip

Vestíbul de l'Hospital de Calella, imatge d'arxiu
Vestíbul de l'Hospital de Calella, imatge d'arxiu

L’hospital Sant Jaume de Calella ha pres mesures per fer front a l’epidèmia de grip que es viu a Catalunya després de superar-se els 109 malalts de grip per cada 100.000 habitants. S’ha reforçat el personal d’atenció primària i d’atenció a domicili i s’ha incrementat el nombre de llits.

Ho ha afirmat el director assistencial en funcions de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, el Dr. Marcel Prats.

“Nosaltres aquí el que hem reforçat és que hi hagi suficient personal per poder-ho fer front, a nivell d’atenció primària, a nivell d’atenció a domicili, a nivell d’increment de llits. Evidentment, en una situació d’epidèmia de grip, els recursos estan orientats a fer front a aquesta epidèmia. Però és molt important el fet de que la grip en situació normal és una malaltia vírica que requereix la seva evolució”

Un procés gripal apareix de sobte i dura unes dues setmanes, arribant al punt àlgid cap al tercer o quart dia.

“Apareix de cop i febres altes, estem parlant de febres d’entre 39 i 40 graus. Una sensació de dolor muscular, de tos seca, de malestar, més fort cap al 3r, 4t, 5è dia. I ja vas veient una certa remissió cap al 6è, 7è dia, tot i que fins a la segona setmana poden continuar els processos més de mal de coll, més de tos, més de malestar. A partir de la primera setmana comença a disminuir i cap a la segona setmana un ja va veient que es va trobant millor”

El Dr. Prats assegura que la grip es pot passar sense acudir a un professional sanitari. Tot i així, recomana consultar amb un metge en el cas que els símptomes no hagin disminuït al cap de 4 dies. Les persones que vulguin rebre atenció mèdica poden trucar al 061, dirigir-se al CAP més proper, als dispositius d’atenció primària 24 hores o, en casos més greus, als centres d’urgències hospitalàries.

A continuació podeu recuperar l’entrevista íntegra al director assistencial en funcions de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, el Dr. Marcel Prats.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat