L’Hospital de Calella s’adhereix al projecte “No puc esperar!”

I amb ell ja són 15 els espais de Calella on els afectats d’una malaltia inflamatòria intestinal poden anar al lavabo de manera lliure i sense haver de donar explicacions. Es tracta d’un projecte que busca rebaixar l’angoixa i el neguit que els provoca la necessitat imperiosa i contínua que tenen al llarg del dia i que disminueix i molt la seva qualitat de vida.

Les malalties inflamatòries intestinals (MII), com la malaltia de Crohn o la colitis ulcerosa, provoca la necessitat d’anar contínuament al lavabo per fer una deposició. Els afectats no poden aguantar-se i la situació de no trobar serveis públics on poder acudir els genera molt neguit i angoixa. Ho ha explicat en una entrevista a l’Info Migdia el cap de servei de Medicina Interna de l’Hospital Sant Jaume de Calella, Albert Hernández.

Alguns pacients, afortunadament no tots, que estan molt limitats en la seva vida. Canvia la seva qualitat de vida per un problema que no té solució ni amb tractaments ni altres mesures (…) Esperem que cada dia l’adhesió d’establiments sigui més gran i no hagin de mirar el mapa. Seria el més desitjable.

Contra això lluita el projecte No puc esperar! Que promou l’Associació de Malalts de Crohn i Colitis Ulcerosa de Catalunya i que compta amb el suport de l’Ajuntament de Calella, que ha posat a disposició tots els seus equipaments públics. Ara també la Corporació de Salut del Maresme i La Selva: l’Hospital Sant Jaume de Calella figura ja en el mapa que localitza els serveis als quals poden acudir.

Els pacients només han de mostrar la targeta personal i anònima que se’ls entrega, i no han de donar cap altre tipus d’explicació. Aquestes es donen segons criteris mèdics.

Nosaltres mateixos als pacients que considerem que reuneixen els criteris els entreguem una targeta, que és personal i va numerada, amb les quals poden accedir als lavabos.

El cap del servei de Medicina Interna de l’Hospital Sant Jaume de Calella ha indicat que, contràriament a la percepció que se’n pugui tenir, les malalties inflamatòries intestinals afecten sobretot joves i adults, i en menor proporció a la gent gran. El projecte No puc esperar! s’ha obert també als pacients ostomitzats o colectomitzats, sotmesos a una cirurgia per càncer de recte.

A tot Catalunya compta amb gairebé 4.000 establiments públics i privats i 13 municipis adherits, i hi ha la possibilitat també d’oferir-se de voluntari.

A continuació pots recuperar íntegrament l’entrevista al doctor Albert Hernández,  cap de servei de Medicina Interna de l’Hospital Sant Jaume de Calella.

Els espais de la ciutat adherits a la iniciativa “No puc esperar” són:

1. Sala Mozart
2. Biblioteca Can Salvador de la Plaça
3. Camp de Futbol de Mar
4. Fábrica Llobet
5. Oficina de Turisme
6. Pavelló Parc Dalmau
7. Mercat Municipal
8. Caserna de la Policia Local
9. Museu Arxiu
10. Escola Bressol el Carrilet
11. Mercat Municipal
12. Edifici Ajuntament
13. El Far
14. Ajuntament Vell
15. Hospital Comarcal Sant Jaume de Calella

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *