[AMPLIACIÓ] Tomben el pal i estripen l’estelada de la Plaça Catalunya

Foto: Concepció Gelmà

Aquest és el tercer cop en un mes que ataquen el pal que presideix la zona enjardinada de la Plaça Catalunya, d’on oneja la bandera estelada. Els veïns expliquen que se’n van adonar dimecres al matí i que, per tant, els fets haurien succeït de matinada.

Ha explicat el relat dels fets Concepció Gelmà, veïna de la plaça Catalunya al programa La Ciutat, qui ha assegurat que l’acte vandàlic el va cometre un encaputxat.

Fa unes setmanes un veí va veure com una persona encaputxada serrava el mànec. L’home en ser vist va marxar. Vam anar a mirar i vam comprovar que era molt poc el que havia serrat però dies més tard van venir i van arrencar l’estelada per la part de dalt. I ahir va tornar a passar exactament el mateix. Jo pensava que en haver-hi les cortinetes de les llums de Nadal quedaria més protegida.

Les llums nadalenques, que envolten el pal, han resultat intactes aquest acte vandàlic, però els veïns han explicat que la brigada municipal haurà de serrar el pal per seguretat i que fins passat festes no podran tornar a recol·locar-ne un de nou i que onegi una estelada.
Malgrat aquests recents atacs, els veïns asseguren que seguiran volent l’estelada i plantegen posar elements que siguin més resistents als actes vandàlics.

Posar un ferro més potent i una estelada de ferro o alguna cosa que pugui aguantar una mica més. Esperem que amb una cosa més resistent disminueixin els actes vandàlics.

A principis de setembre, Ràdio Calella TV va informar que el pal de la plaça va aparèixer serrat i amb l’estelada arrencada.

 

 

Compartir

Potser t'interessa

1 Resposta

  1. jordi ha dit:

    Treure aquest drap no és un acte vandàlic. És un acte de dignitat. L’estelada és com la de l’àguila, solament que de el signe contrari. A la plaça Catalunya correspon la Senyera, representant a TOTS els catalans.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *