L’Hospital de Calella torna a tenir pacients Covid

Àrea d'hospitalització del Sant Jaume de Calella
Àrea d'hospitalització del Sant Jaume de Calella

Dues persones han ingressat al Sant Jaume de Calella per positiu per coronavirus. Ho ha confirmat la Corporació de Salut del Maresme i la Selva en l’actualització setmanal de les dades Covid als seus centres. Feia una setmana que a l’hospital no hi havia pacients afectats per la malaltia. A Blanes, també s’hi ha registrat una hospitalització per la malaltia. Malgrat aquest lleuger repunt d’ingressos, es confirma una setmana més l’evolució favorable de la situació pandèmica. Les dades epidemiològiques locals ho corroboren.

Segons dades del grup de recerca BIOCOM-SC, l’Rt de Calella es troba per sota de l’1, fora de la fase expansiva. A més, el risc de rebrot continua una setmana més a un nivell baix amb el 35,83.

En els últims set dies s’han diagnosticat 4 nous casos positius per coronavirus amb prova PCR o test d’antígens. L’acumulat de 15 dies deixa la xifra en els 7 casos.

Cita prèvia per vacunar-se a la Fàbrica Llobet-Guri

El punt de vacunació de Calella continua obert a la sala amb columnes de l’equipament municipal, de dilluns a divendres i en horari de matí o tarda en funció de la disponibilitat de dosis i la demanda.

L’equip del CAP que se n’encarrega administra les dosis a les persones usuàries majors de 12 anys que hagin demanat cita prèvia al portal vacunacovidsalut.gencat.cat. També es garanteix la segona dosi a les persones que van iniciar la pauta de vacunació a Calella, tant de Pfizer com de Moderna.

En paral·lel, s’ha començat a contactar les persones que poden rebre una punxada de reforç. Ho prescriu el professional mèdic de referència i s’aconsella a pacients amb un sistema immunitari afeblit com a conseqüència d’una malaltia o dels efectes de tractaments agressius. No han de fer cap gestió pel seu propi compte ni tampoc adreçar-se al punt de vacunació. Se’ls contactarà per donar-los dia i hora.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat