L’Hospital de Dia obre les portes als familiars dels pacients amb demència

En el marc dels actes de commemoració del Dia Mundial de l’Alzheimer, que es celebra aquest divendres 21 de setembre, l’Hospital de Dia ha organitzat, per primera vegada, una jornada de portes obertes pels familiars dels pacients amb demència perquè puguin realitzar conjuntament les activitats i comprovar les relacions que estableixen entre els propis pacients.

L’Hospital de Dia acull als familiars des d’avui i fins el dimecres 19. La terapeuta ocupacional de l’Hospital de Dia, Lídia Vilches, ha explicat l’objectiu d’aquestes jornades.

Vam dir que aquest any estaria bé obrir Hospital de Dia i que, d’aquesta manera, els familiars poguessin veure què és el que venen a fer els seus familiars a l’Hospital de Dia, perquè els deixen al matí, veuen que estan fent una cosa, i quan els recullen veuen què estan fent. Però quan els venen a buscar estan jugant al dòmino. I perquè veiessin que si que hi ha estimulació cognitiva i que fem altres coses vam dir fem una matinal, que ells puguin venir, fer les activitats, i així veure com és el dia a dia de l’Hospital de Dia. I no només les activitats, sinó que vegin com ells es relacionen entre ells i quin vincle estableixen, perquè moltes vegades són persones que estan a casa, que estan molt tancades en elles mateixes, que els costa comunicar-se amb els altres.

També des d’avui es pot veure una campanya informativa sobre l’alzheimer i altres demències. Es poden comprar algunes de les manualitats que han fet els pacients. Els diners recollits es destinaran a projectes de suport de l’Hospital de Dia.

El que fem sempre és, al hall de l’hospital, muntem una parada on hi ha la informació dels diferents serveis que hi ha o dels diferents recursos que existeixen a la zona, perquè les famílies que ho puguin necessitar puguin accedir-hi. El que també fem aquests dies és vendre coses que hem fet a l’Hospital de Dia per recollir uns diners i comprar algun material que puguem necessitar per fer estimulació cognitiva dintre de l’Hospital de Dia i també exposem alguna de les manualitats que ells ha estat fent durant aquests temps.

L’exposició i els plafons informatius es podran visitar durant tota la setmana al vestíbul de l’Hospital Sant Jaume.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *