L’hotel Marisol incompleix la petició de l’Ajuntament de desinstal·lar els aparells d’aire condicionat

Balcons de l'Hotel Marisol, on es veuen els aparells d'aire condicionat.
Balcons de l'Hotel Marisol, on es veuen els aparells d'aire condicionat.

L’hotel Marisol, situat al carrer Sant Antoni, té un gran nombre d’aparells d’aire condicionat instal·lats a les seves façanes. Una situació que el grup municipal d’ICV va denunciar que incompleix la Ordenança de Paisatge Urbà. El tinent d’Alcaldia d’Obres Públiques, Jordi Sitjà, va explicar que l’Ajuntament en té coneixement i que ja hi ha anat la Policia a demanar als propietaris de l’edifici que retirin els aparells. Els hotelers, però, s’hi han negat.

El portaveu d’ICV, Sebastián Tejada, va preguntar en el darrer Ple Municipal si els propietaris de l’hotel tenen permís per fer les obres i per posar els aparells d’aire condicionat.

He vist que l’Hotel Marisol està fent una reforma bastant important i he pogut veure que en la façana que dona al carrer Sant Antoni s’hi han instal·lat 45 equips d’aire condicionat i la façana que dona al carrer Àngel Guimerà, 10, i pressuposo que hi haurà altres 30, com a mínim, en altres situacions. Jo crec que la lectura de la Ordenança de Paisatge Urbà, els articles 8, 10, 11 i 12 deixen clar que és una acció que no es pot fer. Voldria saber la opinió de l’equip de govern, si hi ha algun tipus de permís, si en té coneixement.

Sitjà va respondre de forma contundent que no tenen permís, que es tracta d’empresaris bel·ligerants que no han complert l’ordre de desmuntar els aparells tot i que els hi ha demanat la Policia Local.

L’Hotel Marisol no té permís per fer això. A vegades passa, estem davant d’empresaris bel·ligerants. La maquinària de l’Ajuntament no és fàcil, és farragosa, però evidentment, no tindran permís. Tindran ordre per desmuntar-ho, ja hi ha anat la Policia i prendrem les mesures que facin falta. Són gent que quan els dius una cosa no estan disposats a complir-la. No obriran aquesta activitat sense resoldre aquesta qüestió. Veiem claríssimament aquesta voluntat d’incomplir normatives de manera flagrant.

Sitjà va dir que, des del consistori, estaran en contra de l’hotel si l’empresa manté aquesta actitud. I és que intueixen que continuaran fent un mal ús de l’edifici.

Intuïm que darrere d’aquests comportaments n’hi haurà altres de mal ús d’aquest edifici o d’activitats. Intuïm que és el principi d’una manera dolenta de fer i, per tant, estarem totalment en contra d’aquesta empresa, d’aquesta activitat. Altra cosa és el que jo voldria, que és que demà al matí, agafar uns tècnics, si no ho fan ells, i desmuntar directament amb un tornavís els aparells. Els mecanismes de l’Ajuntament són més complexes. Però dubto que aquesta gent segueixin els plens municipals però jo crec que aquí picaran ferro fred.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *