L’Hotel Salut atén 24 malalts de Covid-19 que han rebut l’alta

Davant la pandèmia de la COVID-19, el Servei Català de Salut (CatSalut) va decidir habilitar establiments hotelers per la prevenció i control de la infecció, i per aconseguir descongestionar els hospitals. A Calella, des de fa pràcticament un mes, l’hotel Oasis Park Splash, s’ha convertit en l’Hotel Salut de Calella on els malalts per coronavirus continuen el procés de recuperació de la malaltia, sota la supervisió de professionals sanitaris. Tres plantes de l’hotel, amb 15 llits cadascuna, s’han adaptat per acollir pacients de coronavirus. Durant aquests vint dies de funcionament l’hotel medicalitzat ha arribat acollir fins a 32 pacients ingressats, ara però la tendència comença a baixar i són 24 els que resten ingressats.

La dra. Susanna Curós, directora del CAP de Calella, ha valorat molt positivament el funcionament d’aquest Hotel de Salut i ha assegurat que ha ajudat a descongestionar l’Hospital Sant Jaume.

Està funcionant bé, tenim 24-25 pacients ingressats i estan molt satisfets. Hem arribat a tenir 32 pacients i ja són les xifres sobre les quals treballàvem inicialment. Realment amb aquest centre s’ha descongestionat i alliberat, l’Hospital Sant Jaume.

Els traslladats a l’Hotel Salut de Calella s’hi estan 14 dies per garantir l’aïllament. Són pacients a qui s’ha donat l’alta hospitalària però que, per diferents circumstàncies, no poden seguir el confinament a casa. Els ingressats a l’hotel no poden sortir de les habitacions, però gairebé tots disposen d’un pati o terrassa per on poder caminar i prendre l’aire.

Són persones que físicament estan bé, una mica convalescents, però estan estables i controlats. I en l’àmbit emocional, doncs afectats, com tothom, per la situació però tenen molt de suport.

A l’hotel hi treballen des de metges de família, infermers, auxiliars, fins a treballadors socials, que vetllen tant per l’estat físic, com també l’emocional dels pacients. El seguiment i les consultes es fan per telèfon diàriament. El protocol establert per a aquests centres medicalitzats, intenta minimitzar el contacte entre personal sanitari i pacients.

Passem visita cada dia de manera telefònica. Cada vegada que ingressen els hi expliquem tota la medicació, els protocols a seguir, com rebran els àpats diaris… és una mica explicar el funcionament diari només ingressen.

De moment aquest hotel medicalitzat no té data de tancament i és que el centre ha ajudat a rebaixar els nivells d’estres de l’Hospital Sant Jaume.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *