L’illa de vianants del casc antic s’ampliarà al carrer Roser

La remodelació del carrer Roser és una de les inversions que el govern municipal recull en el seu pla de mandat. Es contempla fer-hi una intervenció integral – també dels serveis soterrats – perquè s’integri estèticament a l’illa de vianants del casc antic. És a dir, donant continuïtat al paviment de la Plaça de l’Ajuntament. S’acaba d’aprovar el projecte i ara està en fase d’exposició pública, abans que sigui definitiu. Però l’execució no serà imminent, almenys durant el 2024. Segons l’alcalde, s’opta per avançar la definició tècnica i econòmica de l’obra perquè es pugui presentar a les convocatòries de subvencions que puguin fer administracions superiors.

L’illa de vianants del casc antic, amb les places de l’Ajuntament i de l’Església al centre, s’estendrà pel carrer Roser. És la voluntat del govern municipal, que acaba d’aprovar-ne inicialment el projecte. Passarà a ser d’un únic nivell i tindrà la mateixa pavimentació, per afavorir la seva integració estètica. Així ho ha confirmat l’alcalde Marc Buch:

Donar-li el mateix tractament que té el paviment de la Plaça de l’Ajuntament a un sol nivell. Ara ja és un carrer pacificat però el que es busca és harmonitzar-ne el disseny d’acord amb la resta de carrers del casc antic.

La remodelació del carrer també contempla la intervenció a la xarxa de serveis soterrats. Se separaran la recollida de pluvials i residuals, i es renovarà la xarxa d’aigua potable instal·lant canonades de polietilè en comptes de les de fibrociment, on es detecten la majoria de les fuites. Amb tot, Buch posa en valor les inversions que s’han fet en els últims anys per revertir-ho, i que marca també la línia d’acció del seu govern.

Ara és evident la bona gestió que s’ha durant molts anys invertint en la millora de la xarxa que ha fet que ara tinguem un consum molt per sota de la resta de municipis, i de moment no hem de témer per rebre multes. Com a govern tenim el compromís clar que, amb cada obra, els serveis que no es veuen també són la nostra prioritat.

La inversió prevista per l’obra és de 339.000 euros. Ara se n’ha aprovat inicialment el projecte – comenta Buch – per poder planificar-la i, si pot ser, rebre l’ajut econòmic d’altres administracions. També és el cas de la Plaça Jaume Marxuach.

Això ens permet presentar-nos a les convocatòries de subvencions, tenir clar què volem fer i quan costa, és la millor manera de funcionar.

El carrer Riera – entre Colom i Sant Isidre – i el Balmes, també estan en el punt de mira del govern, que aquest any preveu actuar a Miquel Cuní i Sant Josep, amb partides que ja contempla el pressupost municipal del 2024.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *