COSTORA organitza una passejada per descobrir el Torrent del Raig

Imatge aèria del Torrent del Raig

Ja hi ha data pel primer dels actes populars anunciats per la Coordinadora Salvem el Torrent del Raig (COSTORA) per donar a conèixer el patrimoni natural i històric que es preserva al paratge natural on Territori podria construir-hi el nou enllaç sud amb l’autopista C-32. Denuncien que trinxaria el territori i suposaria gran hipoteca per a les generacions futures. “S’estima allò que es coneix”, van dir els responsables del moviment en l’acte de presentació del seu manifest, quan van avançar que s’organitzaria una caminada de descoberta perquè tota la ciutadania de Calella prengués consciència de la importància de protegir l’espai. Es farà el diumenge 19 de maig, amb sortida des de la Riera Capaspre.

Francesc Clarà, portaveu de la coordinadora, comenta l’objectiu de la passejada per un espai encara poc familiar per bona part de la població de Calella.

Un paisatge a camí del mar i la muntanya, al costat del rierany hi ha camps de conreus i vinyes, i una estesa de pinedes que conformen un territori natural per descobrir. A més del valor intrínsec pels importants aqüífers que havien abastit la ciutat. Es tracta de descobrir-lo, perquè segur que a molts calellencs i calellenques els sona però no hi estan familiaritzats.

COSTORA també farà una conferència sobre espais naturals consolidats com a reserves alimentàries, tal com s’apunta podria fer-se al Torrent del Raig. Anirà a càrrec de l’arquitecte mataroní Agàpit Borràs, de l’Associació en Defensa del Patrimoni Cultural (ADEPAC), i el pagès santcebrianenc Josep Pla. Es farà el divendres 14 de juny a l’Auditori, dins del cicle que organitza l’Associació Amics del Patrimoni Històric de Calella. Portarà per títol: “El Torrent del Raig, una reserva alimentària per la Calella del futur”.

Justament aquesta és una de les entitats del grup de deu impulsores de COSTORA, que ara ha sumat noves adhesions al seu manifest i donen musculatura al moviment opositor a la nova connexió amb l’autopista. Són l’Associació Veïns Calella Centre i l’Associació Bonsai Montnegre. Clarà fa notar també que hi ha partits polítics que, de manera pública o no, s’han posat al seu costat: Calella en Comú Podem i la CUP.

Mica en mica anem agafant musculatura, i esperem que no s’acabi aquí la cosa i d’altres entitats o associacions s’hi vagin adherint. També que els partits polítics prenguin posicionament respecte el nou enllaç amb la C-32 (…) De moment, la CUP i CECP ens l’han fet arribar i és com el nostre, en contra d’aquesta infraestructura.

Des del govern municipal s’ha demanat al Departament de Territori que prioritzi alternatives menys agressives per millorar la mobilitat al Maresme, que és l’objectiu del projecte que la consellera Capella va presentar a les alcaldies de la comarca a finals del 2023. Una d’elles, que COSTORA també veuria amb bons ulls, és recuperar la vialitat de caràcter secundari que ja es contempla el planejament urbanístic i reforçar el vial ja existent al límit de terme amb Pineda de Mar.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *