L’impacte de la setena onada al Sant Jaume: 51 ingressos i 6 defuncions per Covid en una setmana

Pic d’ingressos per Covid a l’hospital comarcal Sant Jaume de Calella en l’última setmana, coincidint amb el punt àlgid de la setena onada de contagis. Des del 30 de juny i fins el 7 de juliol, s’han comptabilitzat 51 nous casos i s’han donat 34 altes, que deixen un balanç de 53 llits ocupats per pacients positius per coronavirus. Des de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva es confirmen 6 defuncions més per la malaltia al centre hospitalari.

L’organisme sanitari que gestiona els hospitals de Calella i Blanes, i diversos centres d’atenció primària, té ara mateix 38 professionals de baixa per positiu per coronavirus.

L’augment de la pressió hospitalària per l’augment de contagis de la setena onada és una tònica general al conjunt de la xarxa pública de salut. En aquest sentit, i per descongesionar l’atenció primària, Salut torna a tramitar baixes automàtiques per Covid de cinc dies sense visitar-se al metge ni presentar un test positiu a LaMevaSalut. El conseller Argimón ha explicat que es tracta d’una mesura extraordinària que només es podrà fer servir una vegada per pacient.

És un circuit de baixa normal a l’entorn de LaMevaSalut que no requereix test positiu, en això també ha canviat. És una simptomatologia que provoca que no puguis anar a la feina i que abans, fa 4 o 5 anys, s’emmarcava en la relació de confiança amb el metge, no a través de LaMevaSalut però sí per mitjà del telèfon.

La mesura estarà activa durant els mesos de juliol i agost i només es podrà fer servir una vegada per pacient.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *