Tens curiositat per saber a què jugava la mainada a l’època grecoromana ?

Si tens curiositat per saber a quins jocs jugava la mainada en temps del ibers i els romans, el Museu Arxiu Municipal Josep Mª Codina i Bagué proposa una activitat lúdica per demà a la tarda, que permetrà als participants conèixer quins eren els jocs més tradicionals de l’època. Una activitat vinculada a l’exposició ‘’Caput aut Navis. A cara o creu’’ que fins a mitjans del mes de setembre es pot visitar al mateix museu.

Caput aut navis era el nom d’un dels jocs més populars en l’antiguitat, amb el qual encara ens entretenim avui dia quan llencem una moneda enlaire (a cara o creu). A través de 72 peces del fons del Museu de Granollers, la mostra convida a fer un passeig pel món del joc en temps antics, per explicar com es jugava des dels temps dels ibers i dels romans, fins a l’època medieval.

Mª Lluïsa Fernández, directora de l’equipament, ha detallat alguns dels jocs que es mostraran demà divendres, amb els que tothom qui assisteixi a l’activitat hi podrà jugar.

Peces de jocs ibèriques, petites fitxes de taulers romans, plats, vols , cassoles, que ens expliquen quines joguines utilitzaven els nens en temps dels ibers. Podem trobar campanetes, picarols que feien la funció de fer soroll per els nadons. També fitxes de joc d’època romana i ibèrica que han arribat a les nostres mans i que ens mostren l’afició que hi ha hagut des de temps antics per aquests jocs. També monedes que s’han fet servir per jugar a provar sort.

L’activitat començarà a les 18,00h de la tarda amb una visita comentada a l’exposició. Tot seguit i al pati de l’equipament, es podrà jugar amb aquests jocs fins a les 21,00h del vespre. Des del museu recomanen reservar per a poder-hi participar. Ho podeu fer enviant un email a fernandezcl@calella.cat . Aquesta és una activitat familiar gratuïta, oberta a tothom.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *