L’impacte de les restriccions per sequera plana sobre l’ambient a Fitur

Calella es promociona a una de les principals fires internacionals del sector sota el paraigua de l’Agència Catalana de Turisme. L’entrada en vigor de les restriccions per la fase d’emergència per sequera centra la majoria de les converses al recinte d’IFEMA per la preocupació davant l’impacte que poden tenir en el desenvolupament de la temporada d’estiu. No es podrà posar més aigua a les piscines dels hotels i tampoc s’obriran les dutxes de platja. La tinent d’Alcaldia de Turisme, Cindy Rando, que s’ha desplaçat a Madrid, es mostra partidària d’una regulació d’àmbit estatal que unifiqui criteris davant l’escenari d’emergència climàtica.

Durant aquests dies Calella és present al Fitur, la Fira Internacional de Turisme. Ho fa de la mà de l’Agència Catalana de Turisme. A les portes d’entrar a l’emergència per sequera, les destinacions turístiques es mostren preocupades per les mesures que afectaran el sector. A partir de l’entrada en vigor de la nova fase no es podran omplir ni reomplir les piscines dels hotels ni càmpings i les dutxes no rajaran.

El govern apuntava a principis de setmana que es decretaria a partir de la setmana que ve, però aquesta tarda ha posposat la decisió. Un cop entri en vigor, és una mesura que tan sols s’aplicarà a Catalunya, que està posant fil a l’agulla a prendre mesures per la sequera. D’altres comunitats autònomes no han arribat al mateix punt. Des de l’Associació Turística de Calella (ATC) van rebre amb preocupació la mesura, que consideren que afectarà sobretot els hotels de la ciutat etiquetats com a “splash hotels”.

Per la tinent d’alcaldia titular de turisme de l’Ajuntament de Calella, Cindy Rando, considera que aquesta situació crea “un greuge comparatiu”. Rando demana una regulació des de l’alta política unes “directrius clares” i que cada territori s’hi pugui adaptar “de la millor manera possible”. Apunta que la situació és delicada i “afrontar-la com toca fa por”.

Rando, que durant aquests dies està representant Calella al Fitur, reconeix que la sequera és un dels grans temes de conversa de les reunions a Fitur i que estan buscant ofertes alternatives:

La primera tinent d’alcaldia ha respost a les crítiques sobre les seves declaracions a principis d’any, en què deia que volia fer de Calella un referent mundial: “Crec que ja se’ns coneix, però era una declaració a màxims”.

El Fitur se celebra a IFEMA de Madrid fins al 28 de gener. Calella hi és present, així com altres municipis veïns com Pineda de Mar i Santa Susanna. També hi participa el Consorci de promoció turística Costa del Maresme.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.