L’incivisme es carrega l’escultura de les lletres de la Riera Capaspre

Deu dies, això és el que ha durat la nova escultura amb les lletres de Calella que coronava la Riera Capspare, una mica més amunt que l’estàtua de la Llopa (feta de bronze). La matinada del 27 de juliol ja va ser objecte d’un acte de gamberrisme quan un jove es va carregar una de les “L” i aquesta passada nit, la “C” i l’altra “L” han estat objectes d’un altre acte vandàlic . Els autors són joves menors d’edat de nacionalitat alemana i no es descarta que pugui ser una represàlia per la detenció del primer jove el dia anterior.

Cap als volts de les 4 de la matinada, un vigilant d’un local de la Riera Capaspre ha trucat a la Policia Local per alertar que uns joves menors d’edat (tres de 16 anys i un de 17 anys) estaven colpejant les lletres del grup escultòric amb la intenció de fer-les caure. La policia, quan hi va arribar els va poder identificar. El Tinent d’Alcaldia de Seguretat, Albert Torrent, ha manifestat que l’Ajuntament farà tot el pugui perquè aquests fets quedin erradicats de Calella, tant contra els joves com contra els touroperadors que els han portat.

 

Calella no es permetre aquestes actituds i tenim clar que no les volem i farem el que calgui perquè aquest tipus de gent no vingui perquè aquests fets no es puguin reproduir. No sóc capaç de dir altres coses perquè l’estat és de consternació; un dia hi pot haver un fet puntual, però aquestes actituds, amb aquest acarnissament i aquesta violència amb menors és una cosa que no hi trobo cap tipus d’explicació

 

He parlat amb l’Alcaldessa de totes les accions policials que s’estan duent a terme i el dilluns, tan punt ens poguem reunir el dilluns amb els serveis juridics que ens assessoren, també es prendran totes les accions que es puguin.

 

La reparació de cadascuna de les lletres té un cost d’uns 9 mil euros. Per fer-ho, cal treure el formigó que hi ha a la part del sota del terra, aixecar-la de nou i posar-hi al damunt l’estructura. Les lletres són fetes de pedra i vidre laminat.

De totes maneres, a hores d’ara, el govern municipal encara no ha decidit què farà, si repararà de nou el conjunt escultòric, el canviarà d’ubicació o el reforçarà per evitar que actes incívics com els que s’han patit aquestes dues últimes nits acabin malmetent-lo de nou.

Les lletres amb la icona de “Calella”, estaven inspirades en monuments que hi a altres ciutats i són un element identitari de la ciutat on els turistes i visitants s’hi podien fer fotografies per portarel nom de Calella arreu del món. S’havia finançat amb la taxa turística.

Nit moguda per la Policia

Aquesta nit no ha estat fàcil per la policia. Cap a les dues de la matinada, amb l’ajuda dels gossos de la unitat canina, han detingut un traficant de droga que es movia per la Riera Capaspre a la zona dels locals d’oci nocturn.

policiacalella_droga

Compartir

Potser t'interessa

1 Resposta

  1. Irina maurer ha dit:

    es una verguenza que pasa este año en Calella. turismo borrachos-

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *