L’increment del preu del menjar i de l’energia fa augmentar els usuaris de Càritas

caritas 2

La situació de preus disparats i inflació està comportant un augment de famílies usuàries a Càritas. Cada setmana la delegació local rep nous usuaris. Persones que mai abans s’havien apropat a buscar menjar a l’economat del carrer Balmes i que ara no poden fer front a la despesa que suposa omplir el cistell de la compra. Actualment, ajuden a 215 famílies setmanalment i només durant els primers mesos de 2022 ja han donat atenció a 1.400 usuaris. Justament, apunten que el perfil de l’usuari que atenen ha anat variant i remarquen que les conseqüències de la pandèmia i l’esclat de la guerra a Ucraïna han agreujat la situació.

La majoria de persones que s’apropen a Càritas són derivades pels serveis socials de l’Ajuntament o de la parròquia de Calella. Pep Vidal, tresorer de la delegació local, alerta d’un increment d’usuaris en els darrers mesos. A tall d’exemple, exposa que només en un dia, dimecres setmana passada, van apropar-se fins al seu economat fins a 7 famílies noves.

El més trist és que els preus no tornaran a baixar. La setmana passada vam donar aliments a 215 famílies i en una hora vam venir 7 famílies noves, això només dimecres. Cada setmana venen nous usuaris, perquè la gent no hi arriba.

I a les cues dels bancs dels aliments s’hi han afegit ara refugiats ucraïnesos, que tot just s’acaben d’establir a Catalunya. Càritas Calella està donant atenció a un total de 18 famílies derivades de Serveis Socials. Tot plegat fa que les entitats catalanes que reparteixen aliments tinguin ara un 30% més d’usuaris que abans de la pandèmia. A més, la inflació i el retard dels ajuts europeus han obligat moltes entitats a reduir en un 12% la quantitat de menjar que es distribueix. Des de Càritas Calella exposen, però, que no és el seu cas i que compten amb el suport de l’Ajuntament de Calella per “arribar allà on no arriba el Banc dels Aliments”.

Nosaltres no estem tenint problemes. Quan necessitem comprar l’Ajuntament de Calella es fa càrrec de tot. Allà on no arriba el Banc dels Aliments, ens ajuda l’Ajuntament.

El que si reconeixen des de Càritas Calella, és la reducció, en un 30%, dels fons provinent de la Unió Europa.

L’única notícia que tinc de reducció és el que ve de la Unió Europea. Aquest any han decidit reduir-ho fins a un 30%.

De fet, el retard d’aquests ajuts, que no arriben des del desembre i es preveu que ho facin al maig, és el que ha obligat el Banc dels Aliments i als consistoris a fer un esforç afegit.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *