Protecció solar per prevenir el càncer de pell

protecció solar

Avui 13 de juny se celebra el Dia Mundial de la Prevenció del Càncer de Pell, que pretén informar i conscienciar sobre aquesta malaltia. Sobretot per difondre les precaucions bàsiques que hem d’adoptar si ens exposem al sol, que n’és el principal factor de risc. Amb una especial atenció als infants.

Per prevenir el càncer de pell es recomana no prendre el sol entre les onze del matí i les quatre de la tarda, i utilitzar sempre una crema de protecció de factor 15, com a mínim, quan estiguem a l’aire lliure. I reposar-la cada 30 minuts, i sempre després de cada bany o si fem exercici i suem.

No hem d’oblidar-nos de certes zones que també estan exposades als raigs ultraviolats: les orelles, el clatell, el front, el cap o els peus i les mans. Un bon consell és acostumar-se a portar gorra o barret.

Els experts recomanen explorar-nos la pell de forma periòdica per detectar canvis, i hidratar-nos tant per fora (amb cremes hidratants) com per dins (ingerint líquids durant tot el dia i també fruites, verdures i hortalisses).

Coincidint amb el Dia Mundial de la Prevenció del Càncer de Pell, la Diputació de Barcelona ha elaborat la campanya Vigila amb el sol solet! adreçada a infants de cicle inicial de Primària per conscienciar-los sobre la importància de la protecció social. S’han repartit díptics informatius adreçats a nens i nenes d’entre 6 i 8 anys, i un d’específic per a pares i mares que recull un total de 10 recomanacions per protegir els fills del sol quan estan al parc, la muntanya, la platja i la piscina. S’indica que cal vestir-los amb roba còmoda de fil o de cotó, buscar llocs amb ombra o portar para-sols, i consultar amb el metge si se’ls està administrant un medicament.

2015_VigilaSolSolet_Diptic

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat