L’interès pel còmic va en augment a la biblioteca

La novel·la gràfica o el còmic desperten cada cop més interès entre joves i no tant joves. Aquest darrer any s’han sol·licitat més préstecs d’aquest tipus de documents a la Biblioteca Can Salvador de la Plaça. De fet, han augmentat un 10% més el servei de préstec de documents i un 35% del fons de la biblioteca ha sortit d’aquesta com a mínim una vegada. Més de 230 persones visiten diàriament l’espai municipal i una desena participen en les activitats que s’hi organitzen dia a dia.

El còmic cada cop suma més adeptes. A la biblioteca Can salvador de la Plaça, els préstecs relacionats amb els còmics van en augment, com també els anime. Els llibres, i sobretot les novel·les i els d’aprenentatge d’idiomes, continuen sent els documents més demanats. Es mantenen, en canvi, els préstecs de llibres digitals, que no creixen amb el temps.

Tot plegat, en un moment en què les biblioteques han patit un canvi d’hàbits en l’espai que ha propiciat la pandèmia. Aquest 2023 a la Biblioteca de Calella s’han igualat les xifres de préstecs d’abans de la pandèmia. De fet, han pujat un 13% respecte a l’any anterior, tal com explica Coral Prieto, la directora del centre. De fet, incideix en una dada: el 35% del fons de la biblioteca ha sortit d’aquesta per un préstec.

Segons les dades que té registrades la biblioteca de la ciutat, cada dia són més de 230 persones que passen per les seves instal·lacions, amb més de 160 préstecs diaris i un grup d’una desena de persones que participen en les diferents activitats que alberga l’espai. També el 2023, més de 1.600 nens i nenes van passar per la biblioteca per activitats amb grups educatius. Són dades que Prieto valora molt positivament, ja que ajuden a que coneguin l’espai amb profunditat i el tinguin en compte.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *