L’IPC continua a l’alça a Catalunya

Aquest és l’índex de referència sobre l’evolució dels preus de béns i serveis que consumeix la població. Es fa a partir dels productes que integren l’anomenat cistell de la compra, entre els quals s’hi comptabilitzen els carburants, el transport, els aliments, roba i calçat. En termes interanuals, des que va començar el 2017, els preus han pujat a Catalunya l’1,9%. Per tant, es conclou que hi ha un encariment de la vida, que no sempre té correlació amb l’evolució dels sous.

L’IPC d’octubre a Catalunya ha pujat l’1,9% respecte el gener, la taxa interanual més elevada del conjunt de l’Estat espanyol. Amb tot, els preus es van situar dues dècimes per sota del mes de setembre.

Els productes que més van tirar a la baixa són els corresponents al transport, bàsicament per la davallada del preu dels carburants. En relació a les despeses de la llar, l’IPC constata una davallada del gas i l’electricitat.

Al contrari que la roba i el calçat, que sí han anat a l’alça; però no tant com els aliments i les begudes no alcohòliques, amb una taxa anual del 2,3%. Tot plegat com a conseqüència de l’augment de preus de la fruita.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *