L’IRONMAN 70.3 Barcelona acollirà la final del programa Triclub Championship 2018

Guanyadors de l'IRONMAN 70.3 Dubai, primera classificatòria del Triclub Championship 2018

IRONMAN ha anunciat que el 70.3 Barcelona serà el maig del 2018 la seu de la final del programa de competició per a equips Triclub per a la regió d’Europa, Orient Mitjà i Àfrica. Dubai ha acollit aquest mes de febrer la primera de les disset proves classificatòries del campionat que s’allargarà fins l’any vinent, i a partir de les quals s’anirà establint el rànquing que determinarà el vencedor en cadascuna de les cinc divisions. La designació d’IRONMAN 70.3 Barcelona per acollir la gran final ha estat rebuda amb molta satisfacció per part de l’organització de la prova, que estudiaria com adaptar-ho a la capacitat màxima de participants que permeten els tres circuits, i especialment el de la bicicleta.

L’IRONMAN 70.3 EMEA Tricblub Championship del 2018 es decidirà a Barcelona, en el marc de la prova que es disputa per terres maresmenques i amb Calella com a centre neuràlgic. És una competició d’equips, que en aquest cas abraça tota la regió d’Europa, Orient Mitjà i Àfrica, en què cadascun dels esportistes lluita per aconseguir la millor posició i així sumar punts en la classificació general dels clubs.

La competició consta de disset proves que són puntuables, havent arrencat ja aquest mes de febrer a l’IRONMAN 70.3 de Dubai. Allà van participar-hi 101 clubs de triatló, aportant un total de 490 atletes. Des de l’organització de la prova local, el seu director Agustí Pérez, exposa que la designació obre la porta a la participació d’esportistes i clubs de procedències fins ara inèdites. “Ens permetrà donar la benvinguda a clubs de Bahrain o Dubai, de l’Orient Mitjà, que no acostumen a venir a les nostres curses per qüestions de distància. Això els serà un reclam”, ha assegurat. “Cada cursa classficatòria atorgarà les places per venir a Barcelona i esperem que ens ajudi a complementar un dels 70.3 més punters que hi ha a nivell mundial”, ha afegit Pérez.

Tot i que a nivell organitzatiu no es peveuen canvis perquè la competició transcorrerà pels tres circuits ja consolidats, Pérez admet sí que hauran de valorar qüestions com la distribució i limitació de dorsals. “Ens farà repensar la participació tot i que encara tenim espai perquè el 70.3 i per les característiques del circuit ciclista, de duresa i traçat de muntanya, permet evitar el dràfting. A nivell d’infraestructura sí que haurem de provisionar algunes zones per muntar carpes per als clubs i oferir-los més mitjans”, ha indicat.

El director d’IRONMAN Barcelona recalca que la designació com a seu de la gran final del Triclub és un premi i un reconeixement a l’esforç que han vingut fent múltiples col·lectius en favor de la prova local. Començant per les institucions i acabant pels voluntaris, que contribueixen a què sigui una de les seus més ben valorades per als participants.

“Tenim un entorn fantàstic, una climatologia ideal, i sobretot pel nostre esport unes carreteres en bon estat. L’ambient que s’aconsegueix generar i que es respira en una ciutat de dimensions petites com Calella és el que agrada més a la gent”, ha afirma Agustí Pérez en declaracions a Ràdio Calella TV.

De fet, l’IRONMAN Barcelona està considerada com una de les millors cinc curses que se celebren a Europa. En favor hi juga també l’oferta hotelera, que evita que els participants es vegin obligats a haver de fer desplaçaments fins a la ciutat on arrenca la competició; com sí passa en d’altres seus.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.