Primers dies de funcionament de les noves oficines municipals a la Fàbrica Llobet-Guri

Recepció de les àrees de Serveis Socials, Promoció Econòmica i Comerç, i Joventut

La reubicació de les oficines i serveis municipals de la Fàbrica Llobet-Guri té una mica despistats als usuaris, encara poc familiaritzats amb els nous espais, acabats d’estrenar, a la primera planta de l’equipament. S’hi han traslladat els equips de Serveis Socials, de Promoció Econòmica i Comerç, de Joventut i d’Educació, concentrats en el sector de la nau del carrer Sant Pere, amb accessos diferenciats però no encara totalment adaptats per a persones amb mobilitat reduïda. Només hi ha un ascensor en funcionament, a partir del qual es traça un circuit que permet arribar a totes les àrees.

El trasllat de les oficines i serveis municipals de la planta baixa de la nau de Llobet i Guri a la primera planta de la nau de Sant Pere s’ha enllestit oficialment a principis d’aquesta setmana, amb l’obertura dels espais, tot i que encara hi ha algunes caixes per desembalar i material per col·locar. Sota seu hi haurà les futures aules de l’Escola Salicrú.

Amb el canvi, han guanyat força espai i més comoditat, tant per als treballadors municipals com també per als seus usuaris, a qui es pot atendre amb un major grau de confidencialitat i privadesa. Disposen de llum natural i cada espai tindrà calefacció generada per la gran caldera que donarà servei a tot l’equipament.

La nau concentra en un mateix espai les àrees de Promoció Econòmica i Comerç, Serveis Socials i també Joventut, que s’identifiquen amb el color taronja, mentre que les oficines municipals d’Educació i el conjunt de serveis educatius són de color verd.

“S’ha senyalitzat amb colors diferents perquè a les anteriors instal.lacions la gent anava una mica perduda i s’havien de fer recorreguts estranys. A més, són àrees que han crescut força en els últims anys i necessitavem més oficines i més aules, però sobretot espais més grans”, ha explicat la tinent d’Alcaldia de Gestió Patrimonial, Núria Parella.

El Pla d’Usos de la Fàbrica Llobet-Guri és el document que està regint els canvis que ara mateix hi ha a l’equipament municipals, preparant-lo per a l’arribada de l’Escola Salicrú. És el que determina quins espais ha d’ocupar cadascun dels serveis que s’hi concentren i, alhora, definir-ne els accessos per no crear interferències entre ells. D’aquesta manera, a l’àrea verda s’hi ha d’accedir per la porta de la plaça de la comissaria i a la taronja per l’entrada principal del carrer Sant Jaume. Amb tot, aquesta última, encara no disposa d’ascensor per a persones amb mobilitat reduïda.

“S’ha de fer un ascensor i no hi hem sigut a temps. Per tant, han d’accedir per la banda de l’EOI -Escola Oficial d’Idiomes-, entrant per la plaça de la comissaria de la Policia Local”, ha especificat Parella.

Entre les actuacions contemplades a curt termini hi ha l’obertura d’una sortida d’emergència de la sala polivalent, que s’habilitarà a la nau del carrer Llobet i Guri.

La tinent d’Alcaldia de Gestió Patrimonial ha demanat paciència als usuaris de la fàbrica pels inconvenients que durant els pròxims mesos puguin patir com a conseqüència dels moviments i canvis d’usos.

A continuació podeu escoltar íntegrament l’entrevista a la tinent d’Alcaldia de Gestió Patrimonial, Núria Parella.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *