Lleure cap a Grècia rebrà 1.000 euros del Fons Local de Solidaritat de Calella

El projecte Lleure cap a Grècia, participat per les germanes calellenques Anna i Laura del Hoyo, s’ha inclòs en el paquet d’entitats d’ajuda als refugiats que rebran part del Fons Local de Solidaritat, que s’ha de fer efectiu aquest 2016. El Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació, reunit aquest dilluns, va acordar destinar-hi una partida tancada de 1.000 euros. Els diners restants es podran destinar entre la resta d’entitats que hi opten, i que van ser proposades per Calella pels Refugiats.

img-20160825-wa0015La regidora de Solidaritat i Cooperació de l’Ajuntament de Calella, Cindy Rando, ha explicat que el Consell Municipal va conèixer l’experiència d’una de les calellenques que aquest estiu va participar en el projecte Lleure cap a Grècia, promogut per agrupaments escoltes de la demarcació de Girona, i que arran d’això es va prendre la decisió de destinar-hi 1.000 euros dels 10.000 euros del fons.

“Una de les calellenques del projecte va assistir al Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació i va explicar la missió que desenvolupen i es va considerar que era una entitat que podia rebre l’ajut. Ens va detallar les despeses que tenen per afrontar la seva tasca i, llavors, es va acordar destinar-hi 1.000 euros”, ha exposat la regidora.

img-20161116-wa0002Els 9.000 de la resta del fons es destinaran a parts iguals entre les altres tres entitats proposades per Calella pels Refugiats, a l’espera de saber si compleixen els requisits marc que estableix l’administració. Hi opten Eko Project, Saporeak i Care for Calais. Aquesta última és la que està en dubte. “Esperem tenir la informació el més aviat possible perquè ja hem iniciat els tràmits amb la Generalitat de Catalunya. Seguirem insistint per tirar endavant a subvenció”, ha afegit la responsable de Solidaritat i Cooperació.

La regidora de Solidaritat i Cooperació, presidenta del Consell Municipal de l’àrea, ha ressaltat l’ànim del Govern Municipal que les decisions sobre aquest àmbit es prenguin de forma consensuada entre els membres consellers, tot i que l’òrgan no té caràcter vinculant. Ha afegit que, en aquest assumpte, Calella demostra una vegada més el seu esperit i compromís solidari.

Aquí podeu escoltar l’entrevista sencera a Cindy Rando, emesa a l’Info Migdia

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.