El sindicat USTEC-STES celebra la paralització de la LOMCE

Imatge d'arxiu

El portaveu del sindicat USTEC-STES, el calellenc Ramon Font, celebra que el Congrés dels Diputats hagi aprovat la paral·lització de la LOMCE. Per a Font aquesta era una conseqüència esperable, tot i que el problema també està a Catalunya amb la LEC.

El Congrés dels Diputats ha aprovat aquest dimarts la suspensió del calendari d’aplicació de la LOMCE. Ha estat per una proposició de llei presentada pel PSOE i que ha rebut el suport de Ciutadans, Podem, ERC i el Partit Demòcrata.

D’aquesta manera s’atura, de moment, la possibilitat de segregació per sexes en el sistema educatiu públic, fer que l’assignatura de religió deixi de ser avaluable i que els directors dels centres els tornin a nomenar els consells escolars.

Des del Govern, el ministre d’Educació ha anunciat l’aprovació d’un decret llei per suspendre els efectes acadèmics d’una llei que ha estat polèmica des de la seva aprovació pel rebuig frontal de totes les forces polítiques excepte el PP. El Govern buscarà el consens i de moment es paralitzaran les proves finals de l’ESO i el Batxillerat. Podem i els partits sobiranistes han demanat no només la paralització sinó també la derogació de la LOMCE.

Sigui com sigui, un dels sindicats que més oposició i rebuig ha mostrat a la LOMCE ha estat USTEC-STES. El seu portaveu, el calellenc Ramon Font, ha explicat que era esperable que es paralitzés aquesta llei i fins i tot espera que això sigui l’inici de la seva derogació.

Ramon Font va més enllà i avança que les mobilitzacions del sector educatiu continuaran ja que, segons ell, a Catalunya el problema és la LEC, una llei molt similar a la LOMCE.

Per a Ramon Font el problema són les prioritats que s’ha marcat el Govern de la Generalitat que prefereix destinar 30 milions d’euros a escoles de l’Opus Dei o 7 milions per rescatar el Circuit de Catalunya.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *