Lloret de Mar atribueix al brot del Segrià les darreres anul·lacions turístiques de la població

DULSAT

Els brots del Segrià estan provocant una allau de cancel·lacions en una de les destinacions més turístiques de Catalunya, Lloret de Mar. Així ho ha confirmat el seu alcalde, Jaume Dulsat, en una entrevista al programa La Ciutat. Dulsat ha lamentat que tot i estar a més de 200  quilòmetres de l’epicentre del brot de Covid-19, les notícies de la premsa internacional referint-se a un brot a Catalunya en termes generals, estan afectant de ple a les reserves per aquest estiu de la destinació costanera. És per això que ara demana a l’Agència Catalana de Turisme que diferenciï en l’àmbit internacional, el Segrià de la Costa Brava.

Tot i començar amb bones sensacions el mes de juliol, amb el 50% de les places hoteleres obertes, el brot el del Segrià ho ha tornat a aturar tot a Lloret de Mar. És per això que el seu alcalde, Jaume Dulsat, demana a l’Agència Catalana de Turisme que impulsi una campanya internacional per aclarir que el brot més important de contagis de Covid-19 està ubicat a més de 200 quilòmetres de la costa maresmenca i gironina, i que el risc de contagi directe és molt baix.

És una molt mala notícia perquè la gent de Londres, de Frankfurt, no sap que el Segrià està a 200 km de la Costa. El que els hi arriba a ells és que a Catalunya i a Espanya hi ha rebrots. I això ens afecta molt directament, tenim coneixement que els establiments estan patint moltes cancel·lacions en tant que rebent aquests inputs. Aquí és necessari que l’Agència Catalana de Turisme s’expliqui molt bé diferenciant el Segrià de la costa.

Són coneixedors que la primera quinzena de juliol anirà a ralentir, però preveuen la reactivació completa a partir de la segona, si no hi ha més rebrots. De fet, restauradors i hotelers tenen coll avall que hauran d’anar al dia, i anar preparant establiments segons les reserves.

Durant aquesta setmana obrirà la meitat de les places hoteleres de la destinació. Per tant estaríem parlant d’unes 15.000 places hoteleres, és a dir, el 50% dels hotels oberts. Hi ha molt expectativa, hi ha cadenes d’àmbit local que han optat per obrir només un, dels 3 o 4 establiments que tenen, i si les reserves incrementen obrir-ne d’altres.

De fet en previsió que el turisme estranger no viatgi tant, Lloret igual que moltes altres destinacions de costa, està apostant pel turisme de proximitat i per promocionar-se com a una destinació segura. És per això que han adoptat diferents mesures com la divisió de les seves platges perquè cada col·lectiu ocupi un espai diferent, de manera que s’ha habilitat un lloc per a famílies, un per adults i un pels majors de 70 anys.

A més, també es pot consultar l’aforament de les platges en tot moment a través de la pàgina web de l’Ajuntament i de Lloret Turisme, a l’aplicació Lloret Smart i a les pantalles informatives que hi ha pel municipi.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat