Només els robatoris amb violència al carrer han augmentat a Calella en l’últim any

TORRES00000000

El tinent d’Alcaldia de Seguretat de l’Ajuntament de Calella ha reconegut avui en una entrevista al programa La Ciutat que resulta molt difícil combatre contra la percepció d’inseguretat que pot tenir la ciutadania, més quan les dades diuen justament el contrari. En general, i segons ha exposat Josep Torres, el nombre de fets delictius a Calella ha baixat el 21%, un descens molt més accentuat en el cas de robatoris en domicilis o entrades en establiments, que ha caigut un 45%. Però hi ha una excepció: furts i estrebades al carrer, que sí han crescut. Torres ha exposat que és una situació que els preocupa i que hi estan a sobre amb tasques de seguretat preventiva i també amb l’acció policial, ara sota el comandament de l’Inspector David Otal.

En la línia del que exposava l’alcaldessa Montserrat Candini fa uns dies a Ràdio Calella TV, el tinent d’Alcaldia de Seguretat ha dit que la coincidència d’alguns delictes i el fet que se n’hagi informat i parlat a través de les xarxes socials pot haver contribuït a accentuar la percepció d’inseguretat que, segons ha insistit, no corroboren les dades policials quan es fa la comparativa anual.

Per ser just, igual que dic que hi ha hagut una reducció de robatoris a domicilis o de robatoris amb força a establiments, també dic i ens preocupa que els robatoris amb violència al carrer sí s’han incrementat. Potser han vingut agrupats i pot haver donat la sensació que se’n produeixen a diari.

El tinent d’Alcaldia de Seguretat s’ha remès a la investigació que està duent a terme el cos dels Mossos d’Esquadra sobre el robatori amb força d’aquest estiu en una casa del carrer Balmes.

No s’ajusta als delictes que s’estan cometent a la ciutat (…) No és el típic robatori amb entrada i sortida, sembla que hi va haver violència. Els Mossos no ho acaben de veure clar, ho estan investigant, i quan tinguin les conclusions ens informaran. Ara mateix no hi tenim accés.

Torres ha assegurat que el cos de la Policia Local continua fent patrullatge de paisà, que era la principal missió de la Unitat de Reforç Operatiu (URO), que Esquerra fa uns dies demanava que es recuperi per combatre la inseguretat. Segons el tinent d’Alcaldia, l’acció està donant fruïts i ja hi ha dues persones en presó preventiva acusades de diverses estrebades a ancians.

I ha parlat del CSO La Bruna -a l’antic Hostal La Gaviota- com un nucli de conflictivitat. Els veïns han fet una recollida de signatures denunciant els aldarulls que hi ha dins l’immoble. Al consistori li consta que algunes de les persones que l’ocupen són joves que havien estat sota la tutela de la Generalitat de Catalunya.

Amb totes les reserves del món, sí que sabem que hi ha joves ex-menes, potser vinguts d’altres indrets, no necessàriament els que van estar a Calella (…) Hem fet 30 actuacions, bàsicament per xivarri i música alta. També algun cas puntual de violència entre ells. És normal que els veïns estiguin nerviosos i angoixats.

Torres ha recordat que l’ocupació de l’immoble, a la zona turística, està en mans de la justícia després que la propietat presentés denuncia i que, davant d’això, l’Ajuntament no hi pot intervenir més enllà de garantir la convivència veïnal.

En un altre ordre de qüestions, el portaveu del Govern ha reiterat la cohesió dels dos partits de l’executiu local i ha refermat el compromís de Junts per Calella i el PSC per dirigir la seva acció a la recuperació post-pandèmia. Josep Torres ha xifrat a l’entorn dels 3 milions d’euros la suma de totes les partides que, directament o indirecta, s’han destinat a pal·liar els efectes de la crisi econòmica i social sobre persones i empreses.

I del projecte de l’Aldi, ha assegurat que sigui amb la fórmula que sigui, el que es construeixi aprofitant el dret a vol repercutirà en la ciutat.

D’una manera o altra estarem fent un servei a la ciutat. Si Salut ho aprofita, esplèndit; però si acabem fent pisos dotacionals, perfecte (…) Els diners sortiran dels pressupostos, d’anar a buscar ajudes… Però en el seu moment s’haurà de treballar.

El portaveu del Govern ha dit que Salut encara no els ha comunicat si accepten o no la proposta d’ampliar les instal·lacions Sant Jaume sobre el futur supermercat que està projectat a l’aparcament Hospital 2.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *