L’ocupació turística per Setmana Santa a l’Alt Maresme podria fregar el 90%

setmana santa00000000

Els hotels de l’Alt Maresme podrien arribar al 89% d’ocupació per Setmana Santa, segons les previsions amb les quals treballa el Gremi d’Hostaleria del Maresme, que situa ara la xifra en el 87% de mitjana. Molt bona expectativa per a l’inici d’una temporada que es creu que es mourà en uns paràmetres similars als del 2018.

Jordi Noguera, president del Gremi d’Hostaleria del Maresme, ha explicat que bona part dels hotels de l’Alt Maresme ja tenen la persiana aixecada per aquesta Setmana Santa, que ha arribat més tard en el calendari. Això està ajudant a impulsar l’ocupació fins a una xifra que ara és del 87% però que podria incrementar amb les reserves d’última hora.

L’ocupació en general és força alta, l’estem xifrant a l’entorn del 87% de mitjana. Hi ha establiments que estan pràcticament a ple rendiment però d’altres que encara no, i aquesta és la xifra que tenim ara que podria arribar al 89%.

A Calella, els hotels estan plens del que s’anomena turisme de proximitat que passa les vacances de Setmana Santa en família.

Hi ha força turisme nacional, de l’entorn de Barcelona i d’un segon cinturó que inclouria Lleida, València o Saragossa. També tenim reserves del País Basc, Aragó o Navarra; i algunes procedents del centre de la península.

Combinat amb joves estrangers, de països com França, Alemanya, Anglaterra o Irlanda, que estan aquí fent estades i competicions esportives al territori aprofitant la infraestructura que troben en poblacions com Santa Susanna, Pineda o Calella.

Molt d’esportista i molt jovent que fan competicions de futbol, handbol, natació a Calella, curses de BTT… Estem recollint els fruits de la llavor que fa anys es va començar a plantar a l’Alt Maresme, i concretament Calella amb els seus equipaments.

Turisme nacional i joves estrangers són el perfil del turista majoritari que hi haurà aquests dies de Setmana Santa a l’Alt Maresme, on encara hi ha alguns grups ronsos del programa IMSERSO, que acabaran d’arrodonir la xifra d’ocupació.

Es calcula que 9 de cada 10 hotels de l’Alt Maresme ja han obert. La resta, ultimen les reformes que fan entre temporades per posar al dia les seves instal·lacions. Això prova, diu Noguera, la confiança de l’empresariat hoteler en el futur del sector.

Això demostra que el sector hi creu i que la potencia és en favor de les inversions de millora.

El president del Gremi d’Hostaleria del Maresme no s’aventura a pronosticar com anirà la temporada turística en termes d’ocupació, però diu que confia que, com a mínim, s’igualin les xifres del 2018.

Les reserves que ja estan entrades i confirmades, pràcticament al sac, difícilment es canviaran. Penso que hem de ser optimistes, que hi haurà una projecció de creixement. Espero que quan tanquem temporada i fem balanç, el mes de novembre, en poguem fer una valoració molt positiva.

El sector coincideix en què les dades d’ocupació del 2018 es van situar en uns nivells normals respecte un 2017 que va ser excepcionalment positiu per a les destinacions de l’Alt Maresme.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat