“L’onada per la independència” passarà per Calella

Esportistes per la República, amb el suport d’entitats com l’assemblea nacional catalana, estan organitzant l’acció Onada per la independència, que es durà a terme en diferents trams de la costa catalana aquest diumenge 8 de setembre al matí com a tret de sortida dels actes de la diada de l’11 de setembre.

Diferents embarcacions navegaran des de la Catalunya nord fins a Torredembarra, amb l’objectiu d’escalfar motors abans de la Diada i “amb ganes d’internacionalitzar l’afer català a les portes de la Diada”. “L’onada per la independència” ha dividit la costa catalana en 5 trams establerts entre: Sitges, Badalona – Mataró, Arenys – Blanes, Palamós – Begur i la Catalunya nord.
Podran participar tota mena d’embarcacions, velers, motores, pneumàtiques, fins a caiacs o gent nedant. El requisit indispensable, però, resideix en què tots els vaixells hauran de lluir banderes estelades catalanes en qualsevol de les seves modalitats.

El tram comprès entre Arenys i Blanes, arrencarà a les 9 del matí del port d’Arenys, tot passant per la Roca Grossa, entre Calella i Sant Pol, a voltants de quarts d’onze. Per tal que l’acció sigui tot un èxit, Jaume Planas, representant d’Òmnium Alt Maresme, fa una crida a la participació.

Depèn de les possibilitats de cadascú, poden venir en pàdel, poden venir en caiac… hi ha trams que els cobreixen nedadors… El que sí que hi haurà seran bastants barques i cadascú pot sortir de la seva base nàutica o platja. També es convoca anar a la gent de Calella a la roca grossa per saludar a les embarcacions al seu pas per allà.

Les entitats convocants i col·laboradores, Esportistes per la República, Clam per la Llibertat, Free Romeva, Fem Consell, la Federació Catalana per la Cultura i el Patrimoni Marítim i Fluvial, i diverses territorials de l’ANC esperen que la convocatòria sigui un èxit, i així “tenyir d’estelades unes hores la mar mediterrània en un dels trams”, com han explicat en el seu comunicat.

 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *