Les botigues podran ser punts violetes d’ajuda contra la violència masclista

La ministra d'Igualtat, Irene Montero, en la presentació de la campanya dels punts liles als comerços

Des d’aquest dimecres, qualsevol comerç, empresa o entitat pot lluir un punt violeta que indiqui a les víctimes de violència masclista, en totes les seves manifestacions, que és un lloc segur on poden demanar ajuda, conèixer els seus drets i els recursos que tenen al seu abast. És una mesura impulsada pel Ministeri d’Igualtat que té per objectiu eradicar la violència masclista i que les dones vegin que les institucions i la societat en general està al seu costat. En el que portem d’any, 28 dones han estat assassinades per les seves parelles o exparelles.

Només un 3% de les denúncies per violència masclista arriben de l’entorn, i també són residuals les que presenten els testimonis d’aquests delictes. L’última iniciativa del Ministeri d’Igualtat busca incrementar la implicació social amb la lluita contra aquesta xacra.

Es tracta de la creació d’una xarxa de comerços, empreses i negocis públics i privats on les víctimes s’hi sentin segures. Aquests estaran identificats amb un punt lila que es pot descarregar a Internet i que s’acompanya d’una guia accessible a través d’un codi QR. S’ofereix informació sobre els drets i els serveis que les víctimes tenen al seu abast, però també moltes eines per l’entorn i els testimonis de les agressions.

La ministra Irene Montero va explicar que es realitzarà un enviament massiu de punts violenta a les empreses i entitats amb les que es treballa habitualment.

És molt important que les dones víctimes de violència de gènere sàpiguen que la societat està amb elles, que no estan soles perquè les institucions les acompanyen i també el conjunt de la societat. Que estan amb elles per donar-lis un cop de mà i ajudar-les.

El Ministeri espera que els punts lila tinguin una bona implantació i siguin efectius en la lluita contra aquest problema estructural. Aquesta iniciativa i el catàleg de mesures urgents contra els maltractaments que acaba d’aprovar el Consell de Ministres són les resposta al repunt d’assassinats masclistes durant el mes de maig. En només una setmana es van registrar sis casos. En només 30 dies hi van haver més assassinats que en els primers quatre mesos de l’any.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *