La Sindicatura de Greuges creu que el futur Defensor de la Ciutadania de Calella hauria de tenir pressupost propi

Jaume Saura, adjunt al Síndic de Greuges Foto: Internet

Aquest migdia ha passat per l’Info Migdia l’adjunt al Síndic de Greuges, Jaume Saura. El Síndic de Greuges ha fet balanç de la seva activitat al Maresme durant el 2017. 1.350 actuacions en total, al Maresme, de les quals 49 es corresponien a la nostra ciutat.

D’altra banda, Saura s’ha mostrat preocupat pel fet de que la figura del Defensor de la Ciutadania que tindrà Calella no sigui prou dotada, des del punt de vista reglamentari.

«El que ens preocupa es que sigui de figura no ven dotada, des del punt de vista reglamentari i de recursos pressupostaris i humans. Es a dir, el sindic de greuges de Catalunya ha de ser mínim dependent, no només vol dir que et nombrin amb una majoria al plenari de l’ajuntament, sinó una persona que te un sou que pot viure d’això, te un pressupost que permet tenir un equip dimensionat amb les dimensions de la ciutat, una estructura molt gran. Però ha de ser prou entitat per no dependre de l’entitat a la qual supervisa»

En el 98% dels casos, les Administracions han acceptat la recomanació del Síndic. Així ho ha destacat Jaume Saura, adjunt al Síndic de Greuges als micròfons de Ràdio Calella Televisió.

“En el 98% dels casos, les Administracions han acceptat, quan hi ha hagut, les recomanacions del Síndic. Dic quan hi ha hagut, perquè en el 34% no donem la raó al ciutadà, per tant no sempre té la raó. Però quan la té i fem una recomanació, insisteixo, en el 98% s’accepta total o parcialment. I d’aquest 98%, el 80% aproximadament, són acceptacions totals. I el 18% són acceptacions parcials. A mi m’agradaria veure créixer les acceptacions totals de les nostres recomanacions.”

Recordem que l’elecció del Defensor de la Ciutadania a Calella es farà en breu. Els partits continuen deliberant quin és el candidat més adient per exercir aquest càrrec dels cinc candidats que es van presentar.

A continuació, podeu recuperar l’entrevista sencera

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *